Foredrag går tæt på kvinderne i skyggen af rockerne

Journalist Christina Ehrenskjöld (t.v.) og kriminolog Stine Lukowski har sammen skrevet bogen "Kvinderne bag vesten - i skyggen af en rocker." En bog, som de nu holder foredrag med udgangspunkt i.

- Kig forbi til en yderst interessant aften, der giver et unikt indblik i en - for langt de fleste - lukket verden. En verden fuld af rygmærker, regler og mænd på motorcykler. Rockermiljøet er skabt af mænd, drevet af mænd og kun for mænd, men har historisk set altid været fyldt med kvinder.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om et kommende foredrag den 30. maj, der afholdes hos Mad Molly i Køge Nord. Foredraget tager udgangspunkt i de fortællinger, som Stine Lukowski og Christina Ehrenskjöld sammen i deres nye bog har formidlet. Her er det nemlig netop disse førnævnte kvinder, der har ordet - koner, mødre og en datter.

Bogen "Kvinderne bag vesten - i skyggen af en rocker," udkom på kvindernes internationale kampdag den 8. marts og blev på kort tid den mest lyttede på Mofibo, ligesom strøg ind på bestseller-listen.

Kriminologen Stine Lukowski og journalisten Christina Ehrenskjöld fortæller ved foredraget denne aften om livet som kvinde i det hypermaskuline miljø, der hersker i rockerklubberne.

De inviterer publikum med ind i maskinrummet og fortæller om arbejdet, der blandt andet har krævet afgørende foranstaltninger af hensyn til kildernes og deres familiers sikkerhed. Temaerne for de beretninger, der danner grundlag for bogen, er mange – blandt andre kærlighed, skam, frygt og skyld.

Der vil på aftenen desuden være rig mulighed for at stille spørgsmål til forfatterne samt købe en signeret bog. Dørene åbner klokken 18.00, og foredraget starter klokken 19.00. Billetter kan købes på Mad Mollys hjemmeside, og der er mulighed for at parkere på Mad Mollys parkeringsplads. Den findes på bagsiden af bygningen, som man når frem til via Smedevænge.

Foto: Foto:Jens Wollesen