Amerikansk skuespiller fra de populære Beethoven-film er død

Charles Grodin, der blandt andet er kendt for filmene "Beethoven " og "Midnight Run", er død. Han blev 86 år.

Den amerikanske skuespiller Charles Grodin er tirsdag død af kræft.

Det skriver avisen The New York Times.

Grodin, der blev 86 år, medvirkede i en lang række film gennem en imponerende karriere, der varede over et halvt århundrede.

Han døde tirsdag i sit hjem i delstaten Connecticut af kræft i knoglemarven. Det oplyser sønnen Nicholas ifølge The New York Times.

Grodin vil af nogle måske blive husket som den udfordrede far, der modvilligt lader en hund flytte ind i sit hjem i de populære "Beethoven"-film. Grodin var både med i den første og anden film fra henholdsvis 1992 og 1993.

Andre vil måske huske ham for filmen "Midnight Run" fra 1988, hvor han spiller en løssluppen svindler over for skuespillerkollegaen Robert De Niro.

Han har desuden hovedrollen i "The Heartbreak Kid" fra 1972. Det gjorde han så godt, at han blev nomineret til en Golden Globe i kategorien Bedste mandlige hovedrolle i en komedie eller musical.

Grodin markerede sig i løbet af sin karriere ikke kun på filmlærredet. Han var blandt andet også forfatter bag en række teaterstykker og bøger.

Derudover medvirkede han i en lang række tv-serier.

Han var også hyppig gæst i amerikanske talkshows. Ikke mindre end 36 gange var han med i "The Tonight Show Starring Johnny Carson". Derudover var han blandt andet gæst i "Late Night With David Letterman" 17 gange.

Ney York Times'' historie om Charles Grodins død