Ny udstilling: »Endelig lykkedes det«

- Endelig lykkedes det. Hørsholm Kunstforenings forrige udstilling, der skulle have været åbnet i december 2020, blev taget ned igen i april 2021 - desværre uden nogen havde set den.

Sådan lød det fra Anne-Grethe Nissen, der er formand for Hørsholm Kunstforening, da hun lørdag åbnede en ny udstilling i Fuglsanghus.

Hun henviste til den tidligere udstilling med to 90-årige kunstnere fra lokalområdet, Erik Eibye og Svend Erik Jensen, som publikum aldrig fik lov til at se, da der var ophængning på netop den mandag i december 2020, hvor samfundet blev lukket ned efter et pressemøde med statsminister Mette Frederiksen.

Kort efter pressemødet blev gardinerne trukket for vinduerne, lys blev slukket og dørene til Fuglsanghus blev låst. Heldigvis er dørene blevet åbnet igen, og selvom lørdag ikke bød på skyfri himmel og pinsesol, fik de to nye udstillere alligevel skatbt noget liv i Fuglsanghus. Det oplyser Hørsholm Kunstforening efter åbningen af den nye udstilling.

Keramik og kirkekunst

Priscilla Mouritzen, der er den ene ud af to udstillere, er kendt overalt inden for keramikkens verden og er som bestyrelsesmedlem for International Ceramic Research Centre, Guldagergaard, i kontakt med og vejleder mange keramikere fra hele verden.

Vibeke Lindhardt har sat sine tekstile spor blandt andet i de mange værker, som hun har lavet til kirker. Senest i 2020 med fire billeder til en prædikestol i Østervangkirken i Glostrup. I Fuglsanghus vises også eksempler på Vibeke Lindhardts andre udtryksformer.

Billederne vidner om, at det er to professionelle kunstnere, der nu kan ses i Fuglsanghus. Udstillingen er åben alle fredage, lørdage og søndage fra klokken 11.00 til 16.00 til og med søndag den 27. juni.