Dansk kajakroer varmer op til OL med World Cup-guld

Emma Aastrand Jørgensen var hurtigst af alle, da hun sikrede sig guld i 200 meter enerkajak i ungarske Szeged.

Emma Aastrand Jørgensen sprintede sig til en guldmedalje i 200 meter enerkajak lørdag middag i World Cup-stævnet i ungarske Szeged.

Den danske kajakroer tilbagelagde de 200 meter i tiden 41,10 sekunder og var over et halvt sekund hurtigere end polske Marta Walczykiewicz på andenpladsen. Deborah Kerr fra England fik bronze.

I herrernes 500 meter enerkajak blev det til dobbelt dansk metal, da René Holten Poulsen tog sølvet, mens Victor Gairy Aasmul fik bronze.

Det skete i en yderst tæt finale, hvor René Holten Poulsen blot var to hundrededele af et sekund langsommere end ungarske Bence Nadas.

Dermed blev det en fin medaljehøst lørdag for de danske kajakker.

- Det er meget dejligt. Vinden var lidt lumsk. Det handlede om at være forberedt på alt. Men det er dejligt at være tilbage, sagde Emma Aastrand Jørgensen i sit vinderinterviewet efter løbet.

- Det seneste år har været hårdt. Det tror jeg, at det har været for alle.

Emma Aastrand Jørgensen var i 2019 med til at sikre tre danske OL-billetter. Danmark er kvalificeret i 200 meter enerkajak, i 500 meter enerkajak og i firerkajakken for damer.

Senere lørdag roede hun sig i finalen i 500 meter enerkajak, da hun i sit semifinaleheat blev toer.

I det indledende heat i 500 meter firerkajak var der også fart på. Her strøg Emma Aastrand Jørgensen sammen med Julie Frølund Funch, Sara Corfixsen Milthers og Bolette Nyvang Iversen direkte i finalen med en andenplads.

Også toerkajakken med Julie Frølund Funch og Bolette Nyvang Iversen roede finale lørdag i 500 meter. Parret sluttede på ottendepladsen. Den tyske båd vandt løbet.