Gratis koncertbilletter revet væk

Syv minutter tog det, så var alle billetterne til Byhavekoncerten med Sanne Salomonsen revet væk.

Billetterne var gratis, men på grund af corona-situationen er tilmelding nødvendig.

- Lidt under 500 billetter satte vi til salg, fordi der højest må være 500 i rummet inklusive kunstnere og medarbejdere, og der gik lidt under syv minutter, så var de væk, forklarer Marie Herborn, leder af Kulturium.

Koncerterne med Sanne Salomonsen og The Sandmen er præmier til Ishøjs borgere for at have ladet sig teste, da man for et par måneder siden kæmpede med at få smitten under kontrol - og coronaen spiller fortsat en rolle i forhold til, hvor mange, der får del i præmien.

- Vi har lavet ventelister, hvis der bliver lempet på restriktionerne, og flere dermed kan forsamles, eller hvis nogen melder fra og giver billetterne tilbage. Det handler om, at det kommer flest muligt til gavn, siger Marie Herborn.

Koncerten med Sanne Salomonsen finder sted 19. juni klokken 14. Senere samme dag, klokken 16.00, træder bandet The Sandmen op på scenen i byhaven. Også her er billetterne revet væk. Det tog lidt længere tid - men ikke mere end 24 timer.

- Det vidner om, at folk rigtigt gerne vil kulturen igen. Det passer også med alle de andre arrangementer, vi har haft. Der bliver billetterne også revet væk, siger Marie Herborn.

- Folk har savnet det. Liveoplevelser er noget andet, der sker altid et eller andet. Der er noget magisk over det, siger hun.

Ønsker der var plads til flere

På grund af coronasituationen er der mange regler, der skal overholdes, og det betyder blandt andet, at sikkerheden i forbindelse med koncerterne vejer tungt:

- Der vil ikke være mulighed for at møde op på dagen uden billet, og så forsøge at komme ind. Det er simpelthen ikke en mulighed, understreger Marie Herborn.

Selv om der skulle være ledige pladser, fordi nogen ikke dukker op, så er det altså ikke muligt at komme ind til koncerten.

- Vi ville ønske, vi kunne få plads til alle, der gerne ville med, men vi er nødt til at følge retningslinjerne, forklarer hun.

- Det er en tryghed og sikkerhed i forhold til alle de, der deltager, at vi har navnene på dem, via billetten, så kan vi komme i kontakt med alle omkring retningslinjer eller komme i kontakt med dem, hvis det er nødvendigt efterfølgende, forklarer hun.

I Kulturium glæder man sig til byhavekoncerterne, men de følger fortsat smitteudviklingen:

- Følger løbende situationen. Der er altid en risiko for, at koncerten bliver aflyst på grund af høje smittetal, siger hun og understreger, at ingen - INGEN - kommer ind uden coronapas.