Mogens Haugaard valgt som borgmesterkandidat

Rikke

Stevns: Tidligere borgmester Mogens Haugaard donerede lagkage til alle deltagere i Nyt Stevns’ generalforsamling, der søndag blev afviklet under åben himmel hjemme hos formanden: Poul Erik Brixtofte på Skovvejen. Anledningen til denne generøsitet var, at samme Mogens Haugaard netop denne dag fejrede sin fødselsdag - og så måske også en forventning om, at han samme dag ville blive kåret som borgmesterkandidat for lokallisten.

Mogens Haugaard blev genvalgt som borgmesterkandidat på sin fødselsdag - og brugte generalforsamlingen som forum til at bekendtgøre, at kommuneskatten skal sænkes allerede næste år. (Foto: Henrik Fisker)

Det sidste skete også - ganske udramatisk, da Poul Erik Brixtofte konstaterede:

- Vi skal have valgt en borgmesterkandidat. Vi indstiller Mogens, og jeg regner med, at der ikke er andre kandidater.

Det var der ikke, og så kunne dagens fødselar takke for valget.

Allerede i sin beretning nævnte Poul Erik Brixtofte, at Nyt Stevns er indgået i det borgerlige valgforbund.

- Det gør vi for at sikre, at der er ikke er nogen blå stemmer, der skal gå til spilde. Det ville være drønærgerligt. Men det er et rent teknisk valgforbund, og vi peger ikke på nogen bestemt person til borgmester, da det skal afgøres på valgnatten, når der er talt stemmer op, sagde han.

Med »vi« mener Nyt Stevns’ formand partierne bag valgforbundet, præciserede han efterfølgende på Dagbladets forespørgsel.

- Selvfølgelig har vi vores egen borgmesterkandidat, siger han.

Ingen på generalforsamlingen kommenterede Nyt Stevns’ deltagelse i det blå valgforbund, selv om listen på sin hjemmeside definerer sig selv som tværpolitisk, og som »ikke er bundet op af en bestemt politisk ideologi«.

hfi