De små cyklede i parken

29 børn var med til traditionsrigt arrangement

Intet forår uden cykelløbet "De små cykler". Det fandt sted fredag og traditionen tro i Birkelundsparken, og i år var det i en lidt mindre udgave.

På grund af situationen med corona var det kun børn fra Børnehuset Kastanjen, der trådte i pedalerne og gav den gas på løbecyklerne.

Der deltog dermed 29 børn, som nød de grønne omgivelser, måske akkompagneret af lyden af fuglefløjt og voksne, der heppede.

"Vi afholder løbet for at gøre opmærksom på at alle kan cykle, små som store, og særligt i Albertslund Kommune hvor stisystemet giver mulighed for at færdes overalt og til alt. Alle børnehavebørn kom hele ruten rundt og de fleste ville gerne tage en runde mere", siger Anders Keldorff, der er kommunal trafikplanlægger og med til at arrangere løbet.

"De små cykler er med andre ord børnenes cykelløb, hvor alle kan være med på løbecykler, cykler med støttehjul og almindelige cykler", siger han.

Traditionen tro blev der også i år sunget Povl Kjøllers "Cykelsangen" inden cykelløbet, og efter løbet blev der uddelt medaljer og diplomer.

Fra kommunens side siger man om cykelløbet, at det handler om målsætningen om at alle børn skal kunne cykle inden de starter i skole. I løbet af året er der derfor en lang række cykelaktiviteter for børn i alle aldre.

"De små cykler" har været en tradition siden 2016, og den tænker arrangørerne at fortsætte med fremover.

fdue