På jagt efter planter og dyr med tv i hælene

TV 2 er med projektet »Danmark redder jord« i denne uge på turné til landets smukkeste og mest mangfoldige naturområder.

I mandags var der et filmhold ved Vadehavet, tirsdag i København og onsdag var turen så kommet til Møns Klint. Det resulterede i nogle små indslag i Go'Morgen Danmark, hvor det blandt andet lykkedes at få optagelser af vandrefalken, der yngler på Møns Klint.

En del af »Danmark redder jord« er bioblitz, hvor det gælder om at finde sjældne dyr og planter i et bestemt område. Den opgave var 3. og 4. klasserne fra Møn Skole Hjertebjerg sat på sammen med 10 elever fra Idrætshøjskolen Bosei ved Præstø.

Her ledte eleverne på stranden ved Møns Klint efter sjældne arter, som de foto-dokumenterede med kamera, da man ikke må plukke planter i de fredede områder. Bagefter fik eleverne hjælp af to eksperter til at få sat navn på fundene.

Om det lykkedes at finde noget ekstraordinært, afsløres på søndag, når TV 2 klokken 19.30 sender det store indsamlingsshow med Puk Elgård og Mikkel Kryger som værter.

Her kan man blandt andet donere penge til sjældne arter for at vende den truende udvikling.

Derudover kan man for 12 kroner købe en kvadratmeter vild natur.

TV 2 fortsætter naturoptagelserne i dag ved Hammer Bakker i Nordjylland, inden stationen slutter fredag i Randers ved Gudenå.