Anker er klar til nye mål

I efteråret blev det til en ganske pæn stime af sejre for Næstved Boldklub i 2. division, og ikke mindst hele syv kampe uden scoringer imod.

Det kunne sydsjællænderne blandt andre takke målmand Viktor Anker for, da han vogtede målet i de syv kampe, hvor modstanderne ikke scorede. Retfærdigvis var der også et par smuttere i 3-3-kampen mod Skovshoved og 2-3-nederlaget til Nykøbing FC, men overordnet set leverede den store, 23-årige keeper et godt efterår, indtil han halvskadet i november blev afløst af endnu yngre Jeppe Rømer i udekampen mod FA 2000.

Kampen efter måtte Rømer se sig passeret tre gange i 3-3-udekampen mod Brønshøj og lige derefter kom en tiltrængt vinterpause, hvor Rømer så måtte igennem et længere skadesforløb.

I vinterpausen hentede boldklubben så blandt andre rutinerede Nicklas Dannevang i Fremad Amager. Dannevang blev valgt som førstemålmand til forårets første fire kampe, men efter to nederlag og syv mål lukket ind i alt kom Anker tilbage i målet mod Roskilde KFUM og så vandt sydsjællænderne igen.

Viktor Anker har stået fast siden. Det er blevet til to clean-sheets mod FA 2000 og Avarta, men i de sidste tre kampe er det blevet til to nederlag og en enkelt sejr i en periode, hvor hele holdet er gået ned - både spillemæssigt og mentalt.

I seneste nederlag på 0-1 ude mod HIK kunne keeper Anker dog ikke forhindre målet. Omvendt kom han i vejen for yderligere Hellerup-scoringer og blev af flere øjenvidner på stadion og streaming anset som gæsternes bedste mand på dagen.

- Jeg er meget tilfreds med min præstation i Gentofte. Som målmand vil man jo altid gerne holde nullet. Jeg synes også, jeg overordnet set har stået en god sæson med få fejl og et højt bundniveau. Jeg blev slået af i starten af året af Dannevang, som også er en god målmand, men efter jeg er kommet på igen, har jeg vist, at jeg er klar, siger Viktor Anker, der naturligvis ærgrer sig over holdets bølgegang i specielt foråret, hvor der nu skal holdes fast for at blive i top-6.

Den unge keeper står til at have udløb af sin kontrakt med »de grønne« efter denne sæson. Det vil sige, at han til sommer er ledig på spillermarkedet, medmindre andet sker inden.

- Mit ønske er at være et sted, hvor jeg kan blive ved med at udvikle mig, hvor jeg føler mig hjemme og kan præstere 100 procent. Det synes jeg også, jeg har vist det sidste stykke tid i Næstved og også i den forrige lejeperiode. Næstved er et dejligt sted og jeg vil meget gerne blive, konstaterer Viktor Anker, som dog endnu ikke har snakket konkret forlængelse med klubbens sportschef Peter Dinesen.

- Vi har en dialog igang. Jeg har udløb til sommer og jeg har ytret, at jeg har været glad for at være her. Jeg er født og opvokset i Næstved, mine forældre bor her, og jeg har altid set det som et hjem for mig, siger den unge målmand.

Han blev hentet til Brøndby første gang som 16-årig i en opsigtsvækkende handel mellem Næstved og klubben på Vestegnen, der betalte den sydsjællandske klub et seks-cifret beløb for det unge målmandstalent. Siden er det blevet til masser af kampe på Brøndbys U19-liga og reservehold, men også med FC Helsingør i 1. division og Hvidovre i 1. division - for ikke at glemme seks ungdomslandskampe.

- Jeg har været i en god skole i Brøndby. Jeg nåede aldrig at få superligakampe, men var en del af superligatruppen i tre år under træner Alexander Zorniger og sad med på bænken som reserve for Frederik Rønnow. Jeg har prøvet det professionelle liv og fået en masse erfaring, fortæller Viktor Anker, der naturligvis både er »grøn« og »blå/gul«, og derfor håber, at BIF'erne tager det danske mesterskab.

Med fokus på egen karriere er det ikke så vigtigt for Viktor Anker, om den kommende tid efter sommerferien bliver i 2. division.

- Den tredjebedste række vil være okay. Jeg kan stadig se potentiale i Næstved og 2. division bliver en stærk, landsdækkende række. Men jeg mener også, at jeg har niveau til at spille højere, så jeg er klar til at tage steppet op, hvis det er, lyder det fra 1,94 meter høje målmand, der til daglig bor på Frederiksberg med sin kæreste.

- Der er selvfølgelig ting, jeg er nødt til at se på, hvor mit liv bærer mig hen i forhold til privatlivet, mit arbejde som lærer i Næstved og min fodbold. Jeg mener, jeg går ind i en god periode i mit liv nu, kommer det fra Viktor Anker, der som alle andre ambitiøse fodboldspillere gerne vil spille så højt som muligt.

- Kigger man fem år ud i fremtiden, er det da klart en drøm at spille i landets bedste række, og så måske prøve udlandet af, hvis mit niveau også er klar til det, siger Anker, der rent statistisk har masser at tid at løbe på - målmænd topper som regel først, når de når slut-20'erne, siges det.