You Sushi-ovenbo efter genåbning: Overhovedet ingen lugt af friture

Kirsten Bergendorff er ikke længere generet af dårlig lugt og luft fra You Sushi-restauranten nedenunder hendes lejlighed. Dermed ser restaurantens tiltag ud til at have virket.

Kirsten Bergendorff bor lige oven over You Sushi på Allerød Torv i Lillerød. Foto: Allan Nørregaard

Foto: Allan Nørregaard

For tre måneder siden kunne 77-årige Kirsten Bergendorff, på grund af mados og dårlig lugt fra You Sushi-restauranten nedenunder, ikke holde ud at sove i den lejlighed på Allerød Torv, hvor hun har boet de sidste 23 år.

Efter flere tiltag fra restaurantens side med tætninger etagerne imellem og særligt koblingen af et stort kulfilter på ventilationsanlægget er generne dog væk. Det fortæller Kirsten Bergendorff efter at have boet oven på You Sushi i en halvanden måneds tid, mens restauranten har kørt for fuld drift med de nye tiltag.

– Jeg er meget glad og tilfreds. Der er overhovedet ingen lugt af friture og ingen lugt udenfor (på hendes opholdsterasse ud mod parkeringspladsen ved Kvickly, red.), siger hun.

Behøver ikke at åbne for varmen

Generne fra restauranten førte torsdag den 5. januar til, at Allerød Kommune strakslukkede restauranten. Den 14. februar kunne You Sushi, der efter at være flyttet fra Allerød Stationsvej i november nærmest kun lige havde nået at åbne på Allerød Torv, så genåbne for fuld kapacitet efter blandt andet at have installeret det føromtalte kulfilter.

Der har siden restaurantens genåbning været installeret fugtmålere i Kirsten Bergendorffs lejlighed. Der er også fortsat varmt i lejligheden uden, at hun har åbent for varmen, lige som det også var tilfældet før strakslukningen.

– Men jeg regner med, at nu går det. Det var en sej omgang, men det er dejligt, at det er gledet i orden, og man nu kan gå videre med, hvad man ellers skal ordne, siger Kirsten Bergendorff, der roser Allerød Kommunes ageren i sagen.

– Jeg er glad for, at kommunen lavede strakslukningen, for eller var der aldrig sket noget. Kommunen har været så god at snakke med, siger hun.