U13-piger sluttede sæsonen med VM-trofæ

Hvad de danske fodboldherrer ikke formåede ved VM i Rusland, klarede en flok seje fodboldpiger fra Allerød, da de var inviteret til at deltage i en VM-turnering i Bremen og kom hjem med trofæet. Turneringen var en international turnering for klubhold, hvor hvert hold repræsenterede et land, som også deltager i VM.

Der var tale om et stort stævne med minimum 24 hold på hver årgang, og alle hold deltog i en stor åbningsceremoni. Og da det blev tid til at fløjte kampene i gang på grønsværen, viste Allerød Fodboldklubs talentarbejde sit værd.

Både Allerød Fodboldklubs U12- og U13-piger deltog i stævnet, hvor de repræsenterede Danmark i landsholdsdragter sponseret af lokale sponsorer. Begge hold deltog i U13-rækken, og til at begynde med var især U13-pigerne overbevisende. Efter en lidt tøvende start i første kamp kom U12-holdet dog også med og vandt de to sidste puljekampe sikkert. Begge hold gik videre fra de indledende puljer.

Derefter var der knald eller fald-kampe, hvor begge hold igen vandt. Først i kvartfinalerne måtte U12-holdet strække våben efter en meget spændende og lige kamp mod nogle store og fysisk stærke polakker.

Til gengæld gik U13-pigerne videre og tog den hele vejen til finalen, hvor de besejrede et stærkt tysk hold med 1-0. Dermed kunne de løfte den eftertragtede VM-pokal, og Danmark kunne i form af AFKs U13-piger for første gang kalde sig verdensmestre.

U12-holdet vandt efterfølgende deres to placeringskampe og endte på en flot femteplads ud af 24 deltagere.