Spirende sangskrivere greb mikrofonen

Torsdag aften var der open mic på Mungo Park for sangere og sangskrivere

Grib mikrofonen og fremfør dine egne sange foran et publikum. Det er konceptet i “open mic”, som finder sted masser af steder – nu også i Allerød.

Her er det AMoK (Allerød Musik- og Kulturskole), der står bag, og torsdag aften lagde foyeren i Mungo Park lokale til det første af – i første omgang – fire open mic-arrangementer.

“Det gik over al forventning. Vi ved, at det kræver et langt, sejt træk at få sådan noget her etableret, og vi havde regnet med, at der ville komme omkring 20 personer, men vi var over de 30,” fortæller Morten Wibe, der er primus motor for Open mic og underviser i blandt andet guitar og sangskrivning på AMoK.

Han er selv bosat i Hillerød, hvor et lignende koncept har kørt fast i 10-12 år, fortæller han.

Ud af busken

Ideen er at få sangskriverne ud af busken og prøve deres ting af, og at de på den måde kan skabe et netværk om sangskrivning.

"Jeg ved, at der sidder nogle unge mennesker rundt omkring på værelserne og skriver musik, og der mangler noget, der ikke er knyttet op på musikskolen eller Klub Vest,“ siger Morten Wibe.

Der var fem indslag på aftenen, fordelt på fire sangere og en enkelt, der læste poesi op. Setuppet er, at der stilles en mikrofon og eventuelt et klaver til rådighed, og at folk selv tager deres guitar med. Man melder sig til på selve dagen.

Der er indtil videre planlagt fire open mic-aftener, en om måneden i oktober, november, december og januar. Den næste afholdes 4. november på AMoK, men det er planen, at de holdes på Mungo Park, når teatret ikke bruger foyeren. Bliver det en succes, håber Morten Wibe at gøre det til en fast ting på månedlig basis.