Se billeder: Fodboldklub prøvede 1200 børn af

Foto: Tore G. C. Rich

For 45. år i træk samler Allerød Fodbold Klub kommunens skoler til årets SkoleCup. Det er dels et socialt arrangement for familierne, og dels rekruttering for fodboldklubben, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I den netop passerede weekend og i den kommende weekend deltager omkring 1200 elever fra Allerøds skoler i Allerød SkoleCup i Lillerødhallerne. Eleverne er fordelt på 136 hold i 300 kampe over fire dage. Det omfattende kampprogram varer nogle dage fra klokken 08.00 om morgenen til 17.30 om eftermiddagen.

Næste weekend er det de større elever, der betræder banen, mens det denne weekend var de yngstes tur. Lørdag spillede 0.-2. klasse og søndag spillede 3.-4. klasse.

Og med de små børn er arrangementet ren hygge, fortæller Erik Drejer, der er formand for Allerød Fodbold Klubs styregruppe for arrangementet. Han er desuden fodboldklubbens formand for »ungdom, yngst«.

– Vi ser det som et socialt arrangement. Det gør de også i klasserne. Alle forældre møder op, og de bager kage. Det er med til at danne sociale bindinger mellem familierne, siger Erik Drejer.

Allerød Skolecup har været afholdt hvert år siden 1974, altid med start 2. sidste weekend i januar. Skolerne melder sig til i slutningen af november og i juleferien laver Erik Drejer kampprogrammet. Hver klasse kan melde to hold til.

Om arrangementets oprindelse siger Erik Drejer:

– Det var fordi, man gerne ville have flere ungdomsspillere i 1974, det var en ren rekrutteringsøvelse. Men efter nogle år begyndte folk selv at spørge efter det. Vi får stadig flere medlemmer af det. Vi er så frække, at når vi ser nogle gode spillere, så spørger vi dem, om de spiller fodbold. Gør de ikke det, fortæller vi dem, hvornår vi træner, fortæller ungdomsformanden, der selvfølgelig også snakker også med forældrene.

Resultater

0. klasse mix – stævnet er ikke resultatorienteret for de yngste deltagere. Derfor bliver der ikke registreret resultater for børnehaveklasserne. Alle deltagere fik guldmedaljer for deres fantastiske indsats samt flotte præmier fra stævnets sponsorer.

1. klasse mix – 1. plads: Blovstrød Skole 1.A 2. plads: Kratbjergskolen, afd. Engholm 1.A1, 3. plads: Lillevang Skole 1.D2

2. klasse mix – 1. plads: Kratbjergskolen, afd. Engholm 2.B, 2. plads: Blovstrød Skole 2.B, 3. plads: Kratbjergskolen, afd. Engholm 2.C2

3. klasse mix – 1. plads: Lynge Skole 3.B, 2. plads: Lynge Skole 3.C2, 3. plads: Lillevang Skole 3.C1

4. klasse mix – 1. plads: Lillevang Skole 4.B, 2. plads: Blovstrød Skole 4.B, 3. plads: Lynge Skole 4.A

4. klasse piger – 1. plads: Kratbjergskolen, afd. Ravnsholt 4.A, 2. plads: Kratbjergskolen, afd. Engholm 4. B, 3. plads: Lillevang Skole 4.C

5. klasse piger – 1. plads: Kratbjergskolen, afd. Ravnsholt 5.A, 2. plads: Allerød Privatskole 5.A

Placeringerne i mixrækkerne kom først i hus efter nogle medrivende finalekampe til stor fornøjelse for publikum i hallen. Bronzekampen i 2. klasse mix mellem Engholm 2.C2 og Lynge Skole 2.B måtte ud i forlænget spilletid og en spændende straffesparkskonkurrence, inden Engholm 2.C2 kunne sikre sig bronzen.

Førstepladsen i rækken for 4. klasse piger blev afgjort efter pointlighed, da begge hold havde lige mange point, indbyrdes kamp, målforskel og flest scorede mål. For at undgå en kedelig lodtrækning, besluttede styregruppen at afgøre placeringen efter Golden Goal. Her afgjorde Ravnsholt sagen med et mål efter 49 sekunder.