Radarkonges runde fødselsdag fejret

Foto: Kenn Thomsen

I løbet af sine 36 år i virksomheden har Peder R. Pedersen haft en helt afgørende betydning for Weibel Scientifics udvikling. Og da han derudover er et imødekommende og venligt gemyt, var der forståeligt nok mange, som gerne ville sige tillykke, da der torsdag eftermiddag blev holdt reception i anledning af Peder R. Pedersens 60 års fødselsdag.

Trods de mange gratulanter var det ikke fordi, gaverne hobede sig op på gavebordet. I invitationen til receptionen havde Peder R. Pedersen nemlig ønsket sig, at gæsterne i stedet støttede Kræftens Bekæmpelse med et bidrag. Ønsket udspringer af, at Peder R. Pedersen selv på flere måder har haft kræft tæt inde på livet.

– Jeg har selv haft testikelkræft to gange. Derudover døde min mor af kræft, da jeg var ret ung, mens jeg var i gang med min PhD. Og Weibels grundlægger, Erik Tingleff Larsen, døde også af kræft. Omkring 50 procent af forskningen i kræft kommer fra Kræftens Bekæmpelse, så det er ret vigtigt, at vi samler ind til, og i en alder af 60 år har man jo alligevel det meste af det, man har brug for, fortæller han.

Peder R. Pedersen begyndte som nævnt sin karriere i Weibel for 36 år siden, da Erik Tingleff Larsen gav den unge PhD-studerende ansvaret for at udvikle den banebrydende Doppler-radar. Og i 1983, lang tid før resten af verden blev digital, udviklede Weibel altså radarteknologi baseret på digital signalbehandling.

Dermed kom Peder R. Pedersen allerede i det første år, han var ansat, til at stå i spidsen for den første milepæl i sin og virksomhedens fælles historie. I 2001 fik han det overordnede ansvar for virksomheden som administrerende direktør, og i årene der er gået, er flere milepæle fulgt efter.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.