Nye idéer hos »Sikker i Blovstrød«

Foto: Niels Idskov
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Der etableres ikke et privat vagtværn, men der er andre muligheder i spil for de indbrudsplagede Blovstrød-borgere. Spørgsmålet er bare hvilke, og det er de involverede endnu ikke afklarede med og parate til at melde ud, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sådan ligger landet efter denne uges to møder i sagen, der tager udgangspunkt i Facebook-gruppen »Sikker i Blovstrød«s aktive indsats i kampen mod indbruddene, som ifølge statistikken skal være øget med 100 procent fra 2014 til 2015.

Det første af de to møder var det planlagte statusmøde på borgmesterens kontor. Udover Jørgen Johansen deltog tre repræsentanter fra politiet samt Gitte Damgaard fra »Sikker i Allerød« og Flemming Nyberg fra hjemmesiden Alt om Blovstrød.

– Det var et positivt møde, hvor politiet slog en streg under, hvor stor betydning Nabohjælp har, og at det er den bedste løsning til at sikre sig mod indbrud. Politiet fortalte, at de på det seneste har patruljeret i gennemsnit 14,3 gange om døgnet i Blovstrød, og endelig er vi blevet enige om endnu et initiativ, der kan skabe større tryghed i Blovstrød, fortæller Gitte Damgård. Facebok-gruppen »Sikker i Blovstrød« er i øvrigt nu oppe på at have 305 medlemmer.

Initiativet er en såkaldt tryghedsvandring med politiet, og det handler om at borgerne i samlet flok med politiet går en tur i området og får sat ord på, hvad man kan gøre af sikkerhedsforantaltninger.