Mere liv på torvet i Allerød

Qing Han, der ejer den nyindrettede restaurant You Sushi i Torvestrædet, ser frem til at være med til at skabe mere liv i bymidten

Qing Han og Tingting Lin, deres to børn og borgmester Karsten Längerich ved åbningsreceptionen. Foto: Jan F. Stephan

Qing Han og Tingting Lin, deres to børn og borgmester Karsten Längerich ved åbningsreceptionen. Foto: Jan F. Stephan

BYLIV Allerede torsdag åbnede YouSushi-ejer Qing Han, 46, dørene til den nyindrettede sushirestaurant, og lørdag blev restauranten så officielt åbnet og indviet af borgmester Karsten Längerich (V) ved en velbesøgt åbningsreception.

Flytningen af restauranten har været undervejs et år med byggetilladelser og ombygning af lokalerne, der omfatter tre lejemål, som nu er slået sammen til ét. Restauranten har plads til 100 gæster, hvilket er lidt flere end før.

Og der bliver plads til endnu flere gæster til sommer, hvor der også bliver udendørs servering.

– Jeg glæder mig rigtig meget til sommer, hvor man også vil kunne sidde og spise og hygge sig udenfor, så der rigtig kan komme liv her på Allerød Torv, siger Qing Han.

– Da vi fik besked om, at bygningen på Stationsvej, hvor vores restaurant lå, skulle rives ned, var det vigtigt for os at finde nye lokaler i centrum, og her var det så heldigt, at lokalerne i Torvestrædet var ledige. Jeg har altid syntes, at dette torv var lidt forsømt, så jeg er rigtig glad for, at vi kan være med til at give denne plads mere liv, så vi kan udvide det dejlige gågademiljø i Allerød, fortæller Qing Han.

Bor i Allerød

Qing Han åbnede i 2011 sin første take-away restaurant i Mølcks Passage. Tre år senere – i 2014 – åbnede han You Sushi restauranten på Hovedgaden i Birkerød og to år senere åbnede han i 2016 You Sushi i både Allerød og på Nordre Jernbanevej i Hillerød.

At det blev Allerød, der blev udgangspunktet for hans liv som selvstændig restauratør, er en tilfældighed, men han syntes, det var tiltalende, at Allerød var både lille og hyggelig, – og siden har han også valgt at flytte til byen, så han nu bor i Allerød med sin familie, hans hustru Tingting Lin og deres to børn.

Glad for mad

Qing Han er født og opvokset på øen Hainan i det sydligste Kina, tæt på Shanghai og Hongkong. Her uddannede han sig indenfor ernæring, og det var en levevej, han fulgte, da han som 25-årig valgte at søge lykken i Danmark. Her blev han uddannet ernæringsassistent fra skolen, der dengang lå i Kødbyen. I flere år arbejdede han i køkkenet på Rigshospitalet og sideløbende også i en sushi-restaurant på Amager.

Han drømte om at åbne sit eget sted, og i 2011 fik han muligheden for at åbne en take-away i Mølcks Passage i Allerød. Her stod han selv og lavede maden, og selvom han nu beskæftiger samlet 35 i sine tre restauranter, så finder han indimellem stadig også selv vej til køkkenregionerne, fordi mad og madlavning er hans store interesse.

Både Qing Han og Tingting Lin skiftes til at arbejde med i restauranterne. Det bliver lidt på skift, fordi også familielivet skal passes.

– Børnene er da med en gang imellem, men de skal have lov til at være børn og have en barndom, slår Qing Han fast.

– Jeg er glad for, at Allerød har taget så godt imod os. Mange har spurgt, om jeg åbner flere restauranter i Nordsjælland; det er jeg åben for, hvis jeg finder nogle gode lokaler med den rigtige beliggenhed. Nu må vi se, smiler Qing Han.

Qing Han og Tingting Lin, deres to børn og borgmester Karsten Längerich ved åbningsreceptionen. Foto: Jan F. Stephan
Borgmester Karsten Längerich, der fortalte, at han selv er en hyppig gæst i restauranten, stod for den officielle åbning ved at klippe den røde silkesnor. Foto: Jan F. Stephan
Naboer, kunder, familie og øvrige gæster blev naturligvis budt på sushi. Foto: Jan F. Stephan