Masser af skole-møder

Foto: Niels Idskov
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Der er samlet mere end 1800 underskrifter til fordel for bevarelse af Lillerød Skole, men det er ved forhandlingsbordet at skolestrukturen afgøres. Men det er lykkedes for de seks formænd for skolebestyrelserne i Allerød Kommune at få arrangeret et møde med byrådets budgetforligskreds. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det møde finder sted på rådhuset tirsdag aften kl. 21 – lige efter at forligspartierne selv har været samlet, hvilket de også var lørdag. Og onsdag morgen kl. 8 står forligskredsen med partierne C og V i spidsen så overfor det, man kan kalde oppositionen – i hvert fald i forhold til skolestrukturen. Det er S, SF og R, der ønsker at høre om »der overhovedet er mulighed for at diskuttere andre scenarier«, som Thomas Elkjær fra Radikale udtrykker det.

Søndag deltog byrådspolitikerne i et borgermøde på Lillerød Skole, og trods de mange debatter – hvoraf nogle er hårdere i tonen end andre – holder borgmesteren konstant døren åben.

– Vi ser på mulige scenarier, og vi er ved at få undersøgt og regnet på forskellige aspekter. Vi skal jo gerne ende med noget, alle 14 kan stå på mål for. Derudover har jeg alene siden fredag modtaget hele otte alternative løsningsmodeller på skolestrukturen,« siger Jørgen Johansen.

Han slår dog samtidig fast, at der eksisterer et budgetforlig og at forligsteksten står ved magt. Med tilføjelsen: – Men vi kigger på, om det nu også er den rigtige løsning. Selvfølgelig bliver man påvirket af hele debatten og den atmosfære, der er skabt. Men det er vigtigt for os hele tiden at drøfte situationen. Det er jo store beslutninger, der skal tages,« siger borgmesteren.

Budget 2016 er på dagsordenen til anden behandling og endelig vedtagelse på torsdagens byrådsmøde, hvortil Lillerød Skoles forældre og venner har indkaldt til demonstration som optakt til mødet.