Mange ville smage ældremaden

Rådhusbetjenten havde lidt flere mennesker at holde styr på end sædvanligt på en hverdagsaften, da der tirsdag aften var inviteret til smagsarrangement på rådhuset. Maden, der kunne smages på, var fra produktionskøkkenet Mad til hver dag i Hillerød, som leverer mad til Allerød Kommunes plejecentre samt de hjemmeboende ældre, der ikke længere selv kan klare at stå for maden.

Og rigtig mange interesserede borgere mødte op for at smage på de forskellige retter, som køkkenet havde med på rådhuset.

Den overvejende reaktion hos de gæster, som Frederiksborg Amts Avis talte med, var positiv.

– Det, vi har smagt, har smagt udmærket. Det har været fint. Og hvis man synes, det ser lidt kedeligt ud, når man modtager det i det der bokse, så har man jo lov til at arrangere det lidt på en tallerken. Så det ser lidt indbydende ud, når de selv sidder og spiser, sagde Ingrid Chrisensen, som var kommet sammen med sin mand Elmer, der havde følgende kommentar:

– Tomatsuppen var rigtig god, men der var ingen klumper i øllebrøden.

Der var også konstruktiv kritik og input til, hvordan mad-tilbuddet kan udvikles fra nogle af de besøgende. Blandt andet Karen-Margrethe, som bor på Lyngehus Plejecenter.

– Maden er ikke uspiselig, sådan som nogle har fremlagt det. Men jeg synes, der mangler noget lidt lettere mad. Der er meget brun sovs og kartofler, sagde hun og fik i øvrigt mulighed for at fremlægge kritikken for køkkenets driftschef, Helle Thyge.

Hun fortalte, at Mad til hver dag hele tiden udvikler maden, og at køkkenet lytter til, hvad brugerne har af ønsker.