Kommunen har brug for vokseværk

Borgmester Jørgen Johansen.
  061213  Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Jørgen Johansen. 061213 Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Da klokken slog 12 nytårsaften, og 2017 blev til 2018, kunne Allerød Kommune notere sig et befolkningstal på cirka 25.320. Det svarer til en tilvækst på godt en procent i 2017, hvor kommunen rundede borger nummer 25.000.

Med udbygningen af både Blovstrød og Lynge forventes væksten at fortsætte i 2018, og det er godt , mener Jørgen Johansen (K), der i fire år har stået i spidsen for kommunen og netop har givet nøglerne til borgmesterkontoret videre til Venstres Karsten Längerich.

– År for år bliver vi flere, så vi har alle forudsætninger for at skabe mere liv og lokalt engagement. Og vækst er en forudsætning, hvis vi skal blive ved med at have det samme serviceniveau. Men det må heller ikke gå for stærkt, derfor er det vigtigt, at vi hele tiden tænker balanceret, når vi tænker udvikling. Udvikling og vækst skal også bruges til at skabe økonomisk råderum i vores daglige drift ved at tænke smartere og anderledes på tværs af vores kommune, siger Jørgen Johansen.

I de kommende år bliver der flere ældre i Allerød, og det er også en udfordring.

– Det skal vi have tænkt ind i vores planer. Når vi bygger nye boliger til ældre, skal vi også tænke sociale netværk, service fra kommunen og andre ting ind i udviklingen. Vi skal gøre det nemt for den ældre, men også gøre det billigere for kommunen at hjælpe når der er behov. Allerød Kommune skal udnytte sine muligheder, ellers gør vores nabo-kommuner det, og så er det dem, som får væksten, siger han.