Intens lytteoplevelse hjemme i stuen

Lørdag eftermiddag havde Joakim og Stine Hulvej inviteret til stuekoncert på deres lille landsted Egernholt i Kirkelte. Sangerinden Solvej med det borgerlige navn Solvej Nygaard Gregersen har Stine Hulvej oplevet til en anden stuekoncert i København i vinter, og hun arrangerede efter koncerten, at Solvej skulle komme til Nordsjælland og give endnu en koncert.

Stine Hulvej står bag communityet Low-Fi, der består af musikelskere og musikere, der brænder for at styrke fællesskabet gennem intime, brugergenererede live musik oplevelser.

Hjemmekoncerter er et fænomen mest kendt i USA, men for Stine er det helt naturligt at flytte rundt på møblerne og skabe plads til de 25 mennesker, der er dukket op for at høre koncerten. Nogle kender hun i forvejen, mens andre er lokale, der havde hørt om arrangementet.

– Med Low-Fi arbejder vi for at få åbnet op for nogle nye rum til musik. Det står på to ben: Dels synes vi, at det er vigtigt, at folk lytter efter musik. Musik er hele tiden tilgængelig, og ofte spiller det, uden at vi egentlig lytter. Ved en nærværende koncert som denne er folk tvunget til at sætte sig ned og høre efter. Det andet ben er, at det er svært at være musiker og leve af det, hvis man ikke er et stort navn. Vi giver dem et nyt indtjeningsgrundlag, hvor der også er mulighed for at lege lidt mere med det og prøve nye numre af og så videre, siger Stine Hulvej.

Den første af flere

For et halvt år siden flyttede hun med sin mand til Kirkelte fra Østerbro, hvor hun tidligere har holdt flere stuekoncerter. Hun håber, at denne koncert i Kirkelte bliver den første af flere.

– Jeg håber, at vi kan holde flere til efteråret, og så håber jeg, at der måske er andre, der får lyst til at prøve det. Folk siger tit til mig, at man da ikke kan holde en koncert derhjemme, men det kræver faktisk ikke så meget plads, siger Stine Hulvej med et smil.

Hun er rigtig godt tilfreds med fremmødte på omkring 25 denne weekend, der både er varm og ligger i sommerferien.

Afvæbnende

Også singer-songwriteren Solvej er glad for formatet med koncerter i private hjem.

– Jeg synes slet ikke, at intimiteten er skræmmende. Det er dejligt at være så tæt på folk, der lytter. Man mødes på en anden måde, når det er uden scenekant og mere 1:1. Det er meget afvæbnende, siger hun.

Mellem numrene fortæller Solvej historierne bag sangene fra hendes debutalbum »Fra Vestjylland og hjem«, der udkom i marts. Sangene kredser om temaet »hjem« – det at være hjemme, føle sig hjemme og længes hjem. Hun fortæller blandt andet om at vokse op i en lille by med kun 30 elever på skolen og tre lærere, om at være en bonderøv på den gode måde og om at savne sin bedste ven, fordi de bor i hver sin ende af landet.

Publikum kvitterer med både fællessang på omkvæd, grin og klapsalver.

Læs mere om konceptet bag Low-Fi og se, hvor der er koncerter i private hjem og andre alternative steder på www.lowficoncerts.com.