Der var Andreas og Jonas fra Engholmskolen, der var Carla fra Ravnsholtskolen, og der var op imod 600 andre børn fra Allerød Kommunes daginstitutioner, som gik på med krum hals – uanset om de var iført tungt regntøj eller ej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Der var tale om Grøn Dag på Vestre Hus i Ravnsholtskolen, og det var 20. gang, at det fandt sted. Noget af et jubilæum for naturvejleder Bjørli Lehmann, der faktisk har været med 19 gange.
Iført stor tryllehat – tør man sige heksehat – var Bjørli Lehmann primus motor for løjerne. Assisteret af en masse ligeledes »magisk« udklædte hjælpere fra daginstitutionerne.
Formiddagens regn kunne have lagt en dæmper udfoldelserne, men gjorde det slet. Børn og natur er en stensikker fuldtræffer, hvad angår nysgerrighed og gåpåmod.
Årets tema var »skovens magi«, et mangfoldigt tema, der involverede både flora og fauna. Der var aktiviteter som træfældning, fiskeri i søen, hvor en aborre eller var det en ikke en karusse, dukkede op fra nettet – der var brødristning over bål, ansigtsmaling, popcorn, men også en mystisk opgavesti og fremstilling af magiske sommerfugle.
Der var et rend af begejstrede børn, som lærte en hel masse. Begyndende med at lave en pose til popcornene, og i fortsættelsen var der net og soande fulde af skovens dyr og søens fisk.
– Vi har både små og store børn, der kommer forbi og nyder at opleve naturen og samtidig lære noget om den, fortæller Bjørli Lehmann.
– Må vi godt fodre fisken med en af dem her, spurgte Jonas. Han fik et nej. Fisken var forvirret og holdt ikke af at blive fordret, sagde naturvejlederen, så den var ikke interesseret i en af de store og flotte natsværmerlarver, som drengen havde fundet i søen på dagen, da han opdagede – eller genopdagede – noget af skovens mystik.
Det kunne godt se ud som om Grøn Dag i Allerød også kommer til at opleve sit første rigtige jubilæum med 25 år for lokale børn i skoven.