Debat: Der er pip i Fuglehuset

Foto: Kenn Thomsen
Tidspunktet er ikke bekræftet, ring evt. til Denise på 2990 2298. Jeg skriver om utilfredshed med ledelsen i institutionen Fuglehuset og har blandt andet talt med Denise Andersen fra Allerød Forældre Organisation.
Tidspunktet er ikke bekræftet, ring evt. til Denise på 2990 2298. Jeg skriver om utilfredshed med ledelsen i institutionen Fuglehuset og har blandt andet talt med Denise Andersen fra Allerød Forældre Organisation. Sjællandske Medier

Denise Andersen, forperson for Allerød Forældre Organisation

Forældre fra forældrerådet i Fuglehuset har skrevet en klage til forvaltningen. De vil have lederen af Fuglehuset fyret.

Klagen kommer efter, at tre nye opsigelser har sat Fuglehuset i en akut situation. Forældrene har ikke tillid til, at ledelsen kan løse problemet, blandt andet fordi disse tre opsigelser blot er de seneste i en meget lang række af opsigelser blandt pædagogerne.

En forælder fortæller om en stue, hvor pædagogen har været udskiftet seks gange på halvandet år. Var det en privat arbejdsplads, er jeg sikker på, at man ville se en sådan serie af opsigelser som et symptom på en problematisk ledelse.

Bag klagen ligger mange episoder fra hverdagen i Fuglehuset. Børnene vil ikke afleveres, de reagerer voldsomt hjemme, og flere nævner, at deres børn er gået tilbage i deres udvikling for eksempel ved at få brug for ble igen.

For at løse problemet, har ledelsen hyret en coach. Vedkommende, som skal starte i september, skal komme en gang om måneden i en periode.

Børnene har brug for, at deres vuggestuetid er stabil. Det kaos, der hersker, skal fjernes. Og for børnenes skyld skal det gå stærkt. Når man er vuggestuebarn lever man i nuet, så hver dag, man byder dem kaos, er et svigt.

Hvorfor lytter man ikke til forældrene?

Allerød Kommune har fået mulighed for at kommentere læserbrevet, men har ikke ønsket det.