Brandfrygt gav travlhed hos politiet

Foto: Michael Degn
Selvom grill også kan forårsage brand, så er det fortsat tilladt at grille på et brandsikker underlag i sin have uden at skulle frygte for en bøde.
  
 	 Foto: Lars Kimer
Selvom grill også kan forårsage brand, så er det fortsat tilladt at grille på et brandsikker underlag i sin have uden at skulle frygte for en bøde. Foto: Lars Kimer

I løbet af det seneste døgn har Nordsjællands Politi fået omkring 10 anmeldelser om ild i de fri. Da afbrændingsforbuddet stadig gælder, får det naboer og andre til at kontakte politiet, men indtil videre har det ikke resulteret i nogen bøder fra politiet.

– Det har både været i haver, strand og fritidsarealer, men når vi er kommet til stedet, så har der ikke været nogen fare på færde, siger vagtchef Erik Skriver fra Nordsjællands Politi.

De seneste måneders knastørre vejr har sendt tørkeniveauet helt i top, så der kun skal få gnister til at starte en brand i det fri. Det så man så sent som lørdag eftermiddag. Ved Værebrovej i nærheden af Ølstykke var der en større markbrand. Politiet vurderer, at den blev antændt af markredskaber, der ramte en sten og slog gnister. På den baggrund er det ifølge vagtchefen godt at være forsigtig, men man skal også være opmærksom på, at det fortsat er tilladt at grille derhjemme.

– Når man har et brandsikkert underlag, så må man stadig gerne grille derhjemme, siger Erik Skriver til Frederiksborg Amts Avis.