Annette er ny chef på borgernes bibliotek

Foto: Lars_Skov
Annette Godt var tidligere souschef, men har nu overtaget chefstolen på Allerød Biblioteker.
Annette Godt var tidligere souschef, men har nu overtaget chefstolen på Allerød Biblioteker. Lars_Skov

Annette Godt er ny i spidsen for bibliotekerne i Allerød og Lynge. Hun har været ansat i Allerød i tre år, heraf de to et halvt som souschef. Siden oktober har hun været konstitueret bibliotekschef, efter at den tidligere chef Anette Aalund gik på pension.

Hun stammer fra Fredericia, har tidligere været ledende børnebibliotekar i Ballerup, og privat bor hun i Valby. Hun er klar til den meget udadvendte funktion, det er at være leder af et bibliotek.

– Mit motto er faktisk, at jeg synes, det er vigtigt at gøre hinanden bedre. Og det gør vi kun, når vi er sammen. Hvis vi altid har det for øje, så vokser vi og skaber noget enestående, siger hun og fortsætter:

– Så generøsitet tror jeg er meget vigtigt for mig. Hvis jeg kan løse noget for nogen, så gør jeg rigtig gerne det. Og hvis jeg overhovedet kan bidrage, så gør jeg det.

Annette Godt har hæftet sig ved, at man i biblioteksverdenen i øjeblikket taler om at gå fra »collection til connection«, altså fra samling til forbindelse. Derfor ønsker hun sig et bibliotek, hvor der hele tiden er mennesker.

– For mig er det ultimative bibliotek altid at komme ned og se huset proppet med mennesker. Nogle der læser, nogle der låner bøger, nogle der snakker. Huset skal være et sted, hvor man skaber relationer, og jeg mener, at den nye kerneopgave for biblioteket er at skabe rum til mennesker og til at mødes. Det er borgernes hus, og det er her for deres skyld, siger den nye bibliotekschef.