Andy Sundstrøm er klar med ny bog

Den nu 82-årige balalajkaspiller signerer 12. november sin bog nummer to ’At ride på en bølge’ i Bog og Idé i Allerød

Andy Sundstrøm er aktuel med erindringsbog nummer to, der handler om hans seks år i Australien. Billedet er fra sidste år, hvor han udkom med sin første ’Neden for en mur af grønt vand’, der handlede om hans ungdom i København. Arkivfoto

Andy Sundstrøm er aktuel med erindringsbog nummer to, der handler om hans seks år i Australien. Billedet er fra sidste år, hvor han udkom med sin første ’Neden for en mur af grønt vand’, der handlede om hans ungdom i København. Arkivfoto

For cirka et år siden fik Andy Sundstrøm udgivet bogen ’Neden for en mur af grønt vand’, der handlede om hans ungdom i København og hvordan han havnede i Sydney.

Nu er den kendte balalajkaspiller fra Allerød klar med en ny bog, der handler om hans seks år i Australien, og om hvordan han flyttede sin usikre eksistens fra at være freelance lystsejler til en lige så usikker tilværelse som professionel musiker.

Sangduo med Cæsar

”Titlen er flertydig, idet mine oplevelser på skonnerten ”Astor”, med længere sejladser på havet, fortsatte i tre år efter min ankomst, før jeg sadlede om og koncentrerede om musikken,” fortæller Andy Sundstrøm.

”Dengang var det folkemusikken (bølgen), der fra USA hurtigt bredte sig over hele den vestlige verden. I den barske overgangsfase fik jeg hjælp til at opretholde livet af gode og tålmodige australske venner. Jeg optrådte først som balalajkavirtuos, fik udgivet soloplader og medvirkede på adskillige radio- og tv shows. I en periode optrådte jeg også på et par fine restauranter,” beretter han og fortsætter:

”Senere dannede jeg en sangduo med en landskendt skuespiller, Leonard Teale. Vi optrådte på teater, på koncertvenuer og folkemusik festivaler med et program af australske folkesange og fik udgivet to LP’er, der solgte på markedet i tyve år. Samtidig var jeg i gang med at dygtiggøre mig som klassisk guitarist med det formål at blive konservatorieuddannet.”

Signerer bog

Fortællingen er baseret på originalt tekst- og billedmateriale fra avisartikler, tv og pladeselskaber og ikke mindst den korrespondance, Andy Sundstrøm har opretholdt med sin familie i Danmark.

I slutningen af bogen berører han kort sin hjemkomst, hvordan han genoptog forbindelsen med sin ungdomsven Bjarne ’Cæsar’ Rasmussen og mødet med sin senere hustru Kirsten Kirk.

Andy Sundstrøm vil lørdag 12. november kl. 11-13 signere sin bog hos Bog og Idé i Allerød.

Andy Sundstrøm er aktuel med erindringsbog nummer to, der handler om hans seks år i Australien. Billedet er fra sidste år, hvor han udkom med sin første ’Neden for en mur af grønt vand’, der handlede om hans ungdom i København. Arkivfoto Foto: 3:2