VUC-studenterne sprang også ud

Festlig translokation hyldede friheden og fællesskabet

Det er ikke kun på Albertslund Gymnasium & HF, at studenterne er sprunget ud. Også kursisterne på Vestegnen HF & VUC Albertslund har fået deres afgangseksamener.

"Nu er I her – I gjorde det, I er færdige. Og der er ingen bånd, der binder jer".

Sådan lød ordene fra Tue Sanderhage, direktør for Vestegnen HF & VUC, da han stolt indtog festscenen på skolen i Albertslund torsdag formiddag. Med udsigt til de mange glade kursister, som enten havde afsluttet en 9./10. klasse, en HF eller enkelte fag.

Ud over kursisterne talte fremmødet familier, venner og personale, og stemningen var i top.

Traditionen tro var der flere fællessange på programmet, men også hele skolens lærerstab sang Sebastians "Du er ikke alene".

Efter en sang holdt Tue Sanderhage sin tale. Han lagde særligt vægt på »frie tanker i stærke fællesskaber«, som han mener konstituerer et sundt skolemiljø:

"Frie tanker kan ikke stå alene". Netop derfor var det ikke en enkelt kursist, som i år blev udpeget som "årets kursist".

Æren tilfaldt i stedet skolens kursistråd, som i direktørens øjne spiller en vigtig rolle i skolemiljøet – på kort og lang sigt.

"Et stærkt fællesskab skal ikke nedbryde individet, men opbygge det. Et stærkt fællesskab er noget, man giver til og får igen af. Fordi de er så vigtige, har vi i år udpeget et af de fællesskaber, som støtter de demokratiske fællesskaber på skolen."

Kursistrådets repræsentanter blev efterfølgende bedt om at rejse sig op – til stor applaus.

Ifølge Tue Sanderhage har det været et rigtig godt år for skolen:

"I har været en fornøjelse, et stykke arbejde, en kamp og en lykke at være sammen med. Tak for jeres indsats, jeres fremmøde og jeres måde at være på – det meste af tiden – men mest af alt, fordi I gjorde det. Tillykke alle sammen," lød det kort før bevisoverrækkelsen.

Efter at være blevet hædret med champagne, applaus, skulderklap og de velfortjente eksamensbeviser fik de nye studenter taget holdbilleder ude på skolens plæne, hvor festlighederne fortsatte, før de skulle sendes videre i studentervognene – og i livet.