Ugens film: Fortællingen om Judy Garlands sidste tid

"Judy" er en af ugens premierefilm i Albertslundbiograferne

Foto: David Hindley

ugens film 50 år efter sanglegenden, Judy Garlands, alt for tidlige død er der premiere på filmen Judy om den sidste periode i hendes turbulente liv.

Filmen kan ses fra torsdag 24. oktober i Albertslundbiograferne.

Judy Garland døde blot få måneder efter at have givet det, der skulle vise sig at blive hendes sidste koncert i Falkoner Centret i København.

Med rollen som Dorothy i filmklassikeren Troldmanden fra Oz og andre film har Garland mange trofaste fans verden over.

I Judy portrætteres Garland af Oscarvinder Renee Zellweger, som før har vist sit musikalske talent i Chicago. Efter at have være væk fra det store lærred i en længere periode kommer Zellweger nu igen for fuld kraft med en fortolkning af Garlands livlige, stædige og skrøbelige væsen og der tales allerede om en stjernerolle i Oscar-klassen.

Handlingen: Året er 1968, og Judy forbereder sig til et show i London. Hun charmerer musikere, venner, fans og sin kommende femte ægtemand, Mickey, men skrøbeligheden indeni er ved at slå revner i den pæne facade. Filmen udspiller sig, da sangikonet

er 46 år og allerede har levet et turbulent liv. Ingen aner, at det hele er forbi om få måneder.

Judy er baseret pa Peter Quilters teaterstykke "End of the Rainbow".

I ugens anden premierefilm er vi i reggaeland – jamaica i filmen Inna De Yard. Det er Jamaicas pendant til Cubas "Buena Vista Social Club" instrueret af Peter Webber (Pigen med perleørering).

I højlandet over Kingston samles en legendarisk gruppe af jamaicanske reggaemusikere for at finde tilbage til rødderne. De skal indspille og turnere med et album bestående af klassiske numre fra deres storhedstid i akustiske versioner. Navnene tæller Kiddus I., Cedric Myton, Derajah, Steve Newland, Kush, Lloyd Parks, Var, Ken Boothe, Winston McAnuff, Bo Pee og flere af de største navne, der nu samles som projektet INNA DE YARD. Filmen om pionererne, der gennem årtier har repræsenteret det ypperste indenfor reggaemusikken, går bag deres liv, udfordringerne, samlingspunkterne, visionerne og de musikalske gaver, der generøst er delt på tværs af generationer og sociale skel.

Hør bl.a. Ken Boothes klassiske "Everything I Own", genoplev "Row, Fisherman, Row" og nyd "By the Rivers of Babylon" foruden mange flere.