Ugens film: Filmatisering af den bedste danske bog

Leonora Christina Skovs ”Den, der lever stille” kan nu opleves som film. Har premiere i Albertslundbiograferne torsdag

Frederikke Dahl Hansen i hovedrollen som Leonora Christina Skov. Foto: Andreas Bastiansen

Leonora Christina Skovs selvbiografiske roman er blevet hyldet af de danske boglæsere, da ”Den, der lever stille” blev kåret til Bedste Danske Bog i 20 år af Litteratursidens læsere under sidste års Bogforum.

Nu kan Regner Grasten Film og Nordisk Film Distribution præsentere den stort anlagte filmatisering – et drama om, at være født med en forudbestemt skæbne, man ikke kan flygte fra.

Filmen har premiere i Albertslundbiograferne torsdag.

I ”Den, der lever stille” er Leonoras forudbestemte skæbne hendes sociale arv, som hun skal bryde ud af, hvis hun vil være fri.

”Den, der lever stille” er frit fortolket af instruktør Puk Grasten med stortalentet Frederikke Dahl Hansen i hovedrollen som Leonora, mens Sarah Boberg og Jens Albinus kan opleves i rollerne som Leonoras forældre.

”Den, der lever stille” er en intens og medrivende fortælling om den unge forfatter, Leonora Christina Skov, der har taget afstand til sine forældre efter en meget dysfunktionel opvækst. Da Leonora på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice med uhelbredelig brystkræft, bliver hun suget ind i et virvar af følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi.

” Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”.

Dungeons & Dragons

Og apropos fantasi og virklighed, så er der også premiere på ” Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”.

En charmerende tyv og en gruppe usandsynlige eventyrere begiver sig ud på en episk rejse for at finde et ganske særligt relikvie. Men undervejs skaber de sig nogle fjender og så går tingene for alvor galt. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves bringer den rige verden og legende ånd fra det legendariske rollespil op på det store lærred i et underholdende og actionfyldt eventyr.