Streetbasket og gadeintegration

GAM3 kommer også i denne sommer til Albertslund med højt humør, høj musik og masser af basket

basketball

GAM3 hedder er succesfuldt gadeintegrationsprojekt som efterhånden har kørt i fem år rundt omkring i Danmark. GAM3 – udtales game – gæster hver sommer en række boligområder. Sidste år var der GAM3-zone i Albertslund Nord, og i år det så Hedemarken, som får besøg af de pumpende hiphop-rytmer, den professionelle streetbasket-træning og det uforpligtende samvær, som er GAM3.

GAM3 zonen i Hedemarken er åben med fast træning alle onsdage fra klokken 17.00 – 18.30 sommeren igennem. Coaches er Zuhair Ben Haddou, Krisoula Katsareli og Sonwabo Dunga. Første gang er i dag onsdag den 3. maj.

På Streetbasketbanen i Hedemarken vil der være både boom-box og bolde. Trænere som kan og vil noget. Højt humør og respekt for forskelligheder. Alle er velkomne. Uanset basketerfaring og hudfarve.

"Albertslund Nord har haft et dårligt ry blandt unge, og mange har været bange for at færdes i området. Et af målene med at få GAM3-projektet til Albertslund, har været at ændre dette. Og ved at tiltrække unge fra hele kommunen til sidste års succesfulde streetbasketball-træninger, er der i dag langt flere, som tør cykle og gå igennem området," fortæller Kristian Skow Hopp fra SSP i Albertslund om sidste års GAM3-zone i Albertslund.

"Vores erfaringer viser, at det kan lykkes at få fat i unge indvandrere, der ellers ofte står uden for de traditionelle idrætsforeninger. Respekt er et kodeord. Vi kommer ud, hvor de unge selv bor og færdes, og møder dem på gadeplan på deres egne præmisser. Vi taler deres sprog og kommer med deres musik – og det motiverer," siger Simon Prahm, projektleder i GAM3.

I Albertslund gennemføres GAM3 i samarbejde med Alklubben i Hedemarken samt 3F Vestegnen – og med støtte fra Integrationsministeriet, Albertslund Kommune og en række kommercielle sponsorer.

GAM3 er integration på gadeplan. Sidste år havde de landsdækkende GAM3-aktiviter over 3.000 deltagere og heraf havde 2/3 anden etnisk baggrund end dansk.