Spar på integrationen og hjemtag voksne med særlige behov

Ligesom Venstre vil DF også have flere udliciteringer og gang i erhvervslivet langs Roskildevej

Foto: Finn Due Larsen

Dansk Folkeparti har nu også en række konkrete forslag klar til hvordan man mener at 80 millioner kroner skal hentes hjem til næste års budget. Der peges på integrationen, på voksen-specialområdet, på udliciteringer og på erhvervs-initiativer.

"Helt konkret skal vi hente midler på integrationsområdet, hvor gamle "feel good" normer hersker", siger Danni Olsen, partiets gruppeformand, der også bakker om om Venstres udspil om at sætte kommunens grunde til salg på Roskildevej, og om at få gang i flere udliciteringer.

"Dog må udlicitering aldrig blive en ideologi for Albertslund, men et alternativ i enkelte tilfælde", siger Danni Olsen.

"Slutteligt tror vi på, at vi i Albertslund kan få en bedre og billigere service for voksne med særlige behov, hvis vi hjemtager borgere og giver dem nogle rigtig gode og berigende tilbud lokalt."

Han peger desuden på, at der skal en "seriøs beskæftigelses-indsats i gang, hvor vi opkvalificerer arbejdsstyrken."

"Det er også afgørende at vi leverer et højt niveau på vores kernevelfærd, så vi ikke sparer på dem der har bygget samfundet op og heller ikke på dem skal bygge videre på det. Det betyder en massiv tidlig indsats på dagområdet som flytter børn og ældrepleje med respekt."

Forud for partiernes budgetforhandlinger slår han fast, at der er "mange af de foreslåede områder i sparekataloget, DF ikke vil røre ved."

"Og at vi nu skal finde endnu flere midler er en kæmpe udfordring for byen. Vi er naturligvis klar til at hjælpe med at finde hvad der er nødvendigt for at redde det socialdemokratiske projekt, men det kræver at vi får stor indflydelse på hvor pengene tages og en klar ændring, der på længere sigt kan rykke Albertslund."