Skole håber at kunne fortsætte med sang på skoleskemaet

På Herstedvester Skole er man godt i gang med at lade alle klassetrin få demoforløb med ”Alle kan synge”. Torsdag gav 3. klasser forældrene smagsprøver på det

Skole håber at kunne fortsætte med sang på skoleskemaet

Signe Sørensen styrer de to 3. klassers sang. Fotos. Jørgen Brieghel

Der blev sunget af hjertets lyst på Herstedvester Skole tidligt torsdag morgen. På podiet stod to 3. klasser, og de gav forældre, lærere og søskende smagsprøver på det demoforløb, de har været igennem med underviserne fra ”Alle kan synge”.

Signe Sørensen er korleder på ”Alle kan synge”, hun styrede minikoncerten, der som altid begynder med spørgsmålet: ”Har I sommerfugle i maven?”.

3. klasserne havde kun lidt sommerfugle i maven. De var klar til at synge og gav tre flotte numre. Det ene var en kanon, som kræver disciplin og et godt øre.

Blandt tilhørerne var både skolens leder Yasar Cakmak og borgmester Steen Christiansen. Yasar Cakmak bød alle velkommen og sluttede med at tilføje, at skolen håber på, der kan blive kommunale penge til at fortsætte ”Alle kan synge” projektet.

Til det svarede borgmesteren, at ”man jo altid kan håbe”.

I forvejen er der i budgettet afsat penge til at videreføre ”Alle kan synge” på Herstedøster skole. Det var her ”Alle kan synge” startede som et samarbejde med Herstedøster kirke og med offentlig støtte.

Der skal nemlig penge til at få de særlige ”Alle kan synge”-undervisere ud på skolerne og føre projektet videre.

På Herstedvester Skole mangler man nu 1. årgang, og efter vinterferien får 5.-8. årgang så demoforløb på to halve dages undervisning.

På Herstedvester Skole vil man gerne gå videre og også have de ældre elever til at have sang på skoleskemaet.

Alle kan synge

”Alle kan synge” er udformet af organist og korleder Anne-Kari Ferenczi, da hun var ansat ved Herstedøster Kirke. Projektet tog udgangspunkt i, at alle indskolingsklasser (0. til 3.kl.) fik kor på skoleskemaet.

Det var altså i første omgang på Herstedøster skole.

Kortimerne varetages af uddannede korledere i tæt samarbejde med klassens faste lærere og pædagoger. I løbet af skoleåret optræder klasserne ved koncerter med publikum sammen med lokale kor og orkestre.

Undervisningen tager udgangspunkt i glæden ved sang og bevægelse, klasse- og skolefællesskab samt tilknytning og inklusion. Den bygger på en særlig trivselspædagogik udviklet af korleder Signe Sørensen.

“Er I klar? Har I sommerfugle i maven?”, spurgte Signe Sørensen.
Der blev sunget af hjertets lyst.
Kæmpe engagement på podiet.