Se billederne: 3. klasser fik bolsjer for at læse 197.783 sider

For 26. gang var der afslutning på årets bolsjelæsning. Det fandt sted med alle 3. klasserne fra Albertslunds folkeskoler

3. klasser fik bolsjer for at læse 197.783 sider

Banneret viser et tal, men det rigtige tal er 197.783. Den sidste indrapportering kom så sent, at banneret var gået i trykken!

Foto: Jørgen Brieghel

197.783 sider. Så mange sider har børn i Albertslunds 3. klasser læst på to uger, og det er faktisk 40.000 sider flere end sidste år.

Traditionen tro slutter arrangementet med en kæmpe sammenkomst i MusikTeatret. Den fandt sted onsdag morgen. Her var alle 3. klasserne samlet, og på scenen bød Louise Nabe fra Albertslund Bibliotek velkommen.

Bolsjelæsning

– Det er 26. gang Bolsjelæsningen er blevet afholdt (under coronanedlukningen blev der stadig læst, men afslutningen blev holdt online)

– I år har 12 klasser og 276 elever været med

– Der blev læst i alt: 197.783 sider i alt – hvilket betød 14 bolsjer til hvert barn (det var et andet tal, der blev afsløret ved afslutningen,fordi biblioteket først fik tallene fra en af klasserne tirsdag efter at banneret var sendt til tryk)

– Ved afslutningen deltog Ulrik Skat Bojsen-Møller og tryllekunstner Lars U (for Lars Utrolig), fra biblioteket deltog de fire, der har taget imod eleverne, når de har været til introduktion på biblioteket: Louise Greiner, Louise Nabe, Helle Boulund Flintholm og Michael Christoffersen

– Alle klasserne har været på besøg på biblioteket i løbet af januar, februar og marts. Her har de hørt om, hvad biblioteket kan, fået lavet lånerkort (et stort øjeblik for mange) og fået hjælp til at finde bøger, der passer lige til hver enkelt.

– I perioden 13.-24. marts skulle de læse, alt hvad de kunne – i skolen og hjemme. For hver side, en klasse læser, udløses ét bolsje

– Alle tallene fra klasserne lægges sammen til sidst, så alle elever får lige mange bolsjer med hjem.

Det flotteste glas

Hvert år er der konkurrence om det flotteste glas.

”Det har været rigtig svært i år”, sagde Louise Nabe. ”Der var rigtig mange, meget flotte bolsjeglas. Men dommerkomitéen er blevet enige om at vælge glasset fra Herstedvester skoles 3. a som vinder”.

Kæmpe jubel i salen, og 3. a kom på scenen for at lade sig hylde og vise det fantasifulde bolsjeglas frem, der har form som en tøjabe.

Fællessang

Men inden alt det her fandt sted, var der fællessang, som Musikskolens leder Ulrik Skat stod for.

Han indledte sangen med at få løsnet børnenes sangmuskler. De skulle lægger hovedet tilbage, strække sig og bevæge sig, inden de sammen med Ulrik Skat Bojsen-Møller ved flyglet gik i gang med at synge Morten Praëms Vestegnssang. En lidt svær sang, som der lige måtte øves på. Men det lykkedes, og det lød superflot.

Herefter kom to repræsentanter for hver af klasserne på scenen for at få diplomer, en gavebog og for at hente deres glas med masser af bolsjer.

Arrangementet sluttede med, at tryllekunstneren Lars U lod sin magi strømme ud over de mange børn.

Louise Nabe bød velkommen.
Musikskoleleder Ulrik Skat Bojsen-Møller opfordrede til en fællessang.
Først skulle kroppen løsnes, så man var klar til at synge.
Morten Praëms Vestegnssang udsat for flygel og 3. klasser.
Årets bolsjeglas.
Vinderbolsjeglasset fra 3.a på Herstedvester skole.
3.a fra herstedvester skole på scenen for at lade sig hylde.
Lars U tryllede for børnene.