Pynt i lange baner

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse for Jette Matschofsky med åbningen af internetbutikken Younameit.

Hun er omgivet af "mandehørm" det meste af tiden.

Med mand og tre sønner derhjemme er der ikke plads til lyserødt og flæser… og det er surt, når man nu er vild med pynt og tøseting!

Og det er Jette Matschofsky.

"Jeg er totalt syg med pynt, og jeg har altid haft en drøm om at åbne en forretning med lækre ting," fortæller Jette, som er færdig som folkeskolelærer til sommer. I de sidste ni år har hun arbejdet som lærer på Birkelundskolen, men besluttede sig for et par år siden, at hun også ville have uddannelsespapirerne i orden. Men hun har også hele tiden dyrket sine kreative evner, og i sommer faldt hun for nogle helt specielle bøtter fra firmaet House Doctor, og så var hun pludselig klar til at tage skridtet hen imod drømmen.

"Jeg måtte bare forhandle tingene fra House Doctor, men jeg kunne godt se, at det ville blive svært at åbne en "rigtig" forretning og få det til at køre, og med de muligheder, der er med internettet, virkede det oplagt," fortæller Jette, som dog hurtigt blev klar over, at hun ikke bare ville have "en forretning i kasser", og derfor fik hun lov til at leje sig ind i et sin mands lokaler i Værkstedsgården.

Han driver et maskinværksted med olie og blå kedeldragter, men det er nu blevet suppleret med blomstrede puder, lysestager og andet mere feminint grej.