Phlake, Rune Rask og flere lokale artister ’Gennem Porten’

Endagsfestivalen ’Gennem Porten’ introducerer Porten Vridsløse som nyt kulturelt knudepunkt

Phlake, Rune Rask og flere lokale artister ’Gennem Porten’

Phlake kan opleves på den nye endagsfestival i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel. Pressefoto

Porten i Vridsløse er et nyt levende samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab, etableret i det tidligere Vridsløselille Statsfængsels ikoniske rammer med plads til store og små oplevelser. Etableringen af Porten sker i forbindelse med, at den gamle lukkede fængselsgrund over de kommende år udvikles til en ny, levende bydel med grøn profil og en tydelig forankring i områdets historie.

Bag udviklingen af den nye bydel, Vridsløse, står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, pensionskassen PKA og statens ejendomsselskab Freja Ejendomme i samarbejde med Albertslund Kommune.

Festivalen ”Gennem Porten” 27. maj vil være første store markering af Portens åbning og de nye muligheder, det ikoniske gamle fængsel tilbyder. Gennem et todelt program vil festivalen showcase lokale aktører og præsentere et fremtrædende musikalsk line-up.

Fra kl. 16-22 vil Plænen, Portens græsplæne på vestsiden, huse forskellige acts, som vender hjem til Vestegnen.

Den legendariske producer Rune Rask [Suspekt] og den storhittende popduo Phlake vil pryde plakaten som lokale helte. Derudover vil festivalen få besøg af den spirende hiphop-duo Trey & Zay og den P3-aktuelle rapper Mas, kendt for numrene ”Dårlig Vane” og ”Ovenpå”. Sidst men ikke mindst kommer rapperen Nøx, som de seneste år har markeret sig som én af de mest gennemslagskraftige live-acts på den danske hiphop-scene.

Festivalens musikalske acts præsenteres af aftenens konferencier – rapper, DJ og Vestegns-original Champagne Bruce.

Forud for musikken vil der være åbent Hus kl. 11-15 i Portens sydside med rundvisninger af den historiske bygning, familieshows med blandt andet tegnefilmshunden Bluey, møde med iværksættere og andre aktiviteter.