Nyt center: Jobindsats er rykket ind i boligområde

Gavlen i Hedemarken er er ny form for fremskudt beskæftigelsesindsats

Nyt center: Jobindsats er rykket ind i boligområde

Så blev snoren klippet. Borgmester Steen Christiansen (Soc.) og udvalgsformand Lars Gravgaard Hansen (Kons.) indviede Gavlen. Foto: AK.

Under navnet Jobcenter Albertslund Gavlen har et nyt center slået dørene op i Hedemarken.

Gavlen er det der kaldes en fremskudt beskæftigelsesindsats, der er bemandet mandag og torsdag, og den blev indviet mandag 13. marts. Det betyder, at nogle af jobcentrets medarbejdere rykker deres arbejde ud tæt på nogle af de ledige borgeres boliger.

“I Gavlen rykker Jobcentret altså sit helt almindelige arbejde ud midt i Hedemarken. Og dog er det ikke det helt almindelige arbejde som i Jobcentret, for ideen er at medarbejderne her skal eksperimentere og udvikle sig i arbejdet, som gribes an på nye måder”, sagde borgmester Steen Christiansen (Soc.) ved indvielsen.

Beboere vil blive inviteret til samtaler som før foregik på jobcentret, men nu vil blive taget i Hedemarken. Her skal udgangspunktet være beboernes situation og behov, forklarede han videre.

“Her er det ideen at samarbejde med boligsociale medarbejdere fra ABC og HINT og aktive lokale beboere. De nye rammer og de nye samarbejdsflader vil give helt nye muligheder. Tilsammen skal det gerne bidrage med nyt til de konkrete beskæftigelsesindsatser her – og til Albertslund Kommunes samlede indsats.”

Gavlen er indrettet anderledes end jobcenterets kontorlokaler, lokalerne er nærmest som en stue. Der er tre små arbejdsstationer. Centret er bemandet mandag og torsdag med to medarbejdere fra Jobcenter Albertslund og en medarbejder fra ABC.

Torsdag eftermiddag er der åben rådgivning.