Ny naturlegeplads: Isfuglen er klar til at blive taget i brug

Albertslunderne har foreslået, at den lille smukke fugl, der kan findes ved St. Vejleå skulle bruges i den nye legeplads i Hyldager Bakker

Tag en tur i den kæmpe isfugl

Firmaet Monstrum har bygget isfuglen. Albertslundere har være med til at idéudvikle naturlegepladsen, den står på. Fotos: Jørgen Brieghel

Naturlegepladsen for foden af Hyldager Bakker er nu klar til at blive taget i brug. Det betyder, at man kan tage en rutsjebanetur i den store, farverige isfugl eller klatre rundt i forhindringsbanen, der er udformet som siv med fuglens hvide æg på. Og inde i fuglens krop kan man læse mere om isfuglen og Hyldager.

Isfuglen findes i Hyldager Bakker, tæt på banen, hvor cykelstien og St. Vejleå føres under.

Det er firmaet Monstrum, der har bygget den fantastiske naturlegeplads, og fredag tog borgmester Steen Christiansen og landskabsarkitekt Mikkel Holmberg Stolz en tur ned i Hyldager for at se pladsen.

Steen Christiansen var ret imponeret over den nye samlingsplads, der bare venter på at blive taget i brug.

”Jeg har selv set isfuglen ved åen, og er meget glad for, at albertslunderne, der har været med til at udvikle hele området, har foreslået, at isfuglen skulle lægge figur til legepladsen”, siger han.

Mikkel Holmberg Stolz fortæller, at der bliver indvielse af pladsen i løbet af foråret. Lige nu er der meget vådt og mudret i Hyldager på grund af den sidste måneds nedbør.

Der kommer borde og bænke op på pladsen, så det vil blive et helt naturligt sted for familier at lægge vejen forbi. Der skal desuden laves et udkigstårn på toppen af bakken, nær isfuglen.

”Det er et fantastisk sted, vi har skabt her i forlængelse af den grønne kile, der går helt fra Køge Bugt gennem Kongsholmparken, Egelundparken og op i Vestskoven helt til Ballerup”, siger Steen Christiansen.

Der arbejdes målrettet med biodiversiteten, og borgmesteren fortæller, at private har registreret 233 nye insektarter i den nye park, efter at man sidste år såede og plantede med henblik på at styrke biodiversiteten.

Læs her mere om naturlegepladsen

Ved siden af isfuglen er en forhindringsbane udformet som kæmpe siv, som isfuglens hvide æg sidder på.
Steen Christiansen besøgte den nye naturlegeplads. Der bliver officiel åbning i løbet af foråret.
Værsgo – legepladsen må nu bruges!