Nej til kunstgræsbanen er en provokation

”Det er en rød klud foran idrætten i Albertslund, at der ikke bruges penge på et eneste projekt for idrætten, når kommunen optager lån for at sætte gang i en række nye projekter”, mener HIC's seniorformand, Anders Fabild

"Da jeg læste i Albertslund Posten, at Albertslund Kommune optager lån for 85 mio. kr. for at sætte gang i en række nye projekter, læste jeg også, at kunstgræsbanen ikke er et af projekterne. Min første reaktion var: Det er da løgn! Det er over halvandet år siden, sagen om kunstgræsbanen skulle have været vedtaget, men den blev pillet af på grund af kommunens økonomiske situation. Nu får man en ekstraordinær chance for at låne til nye projekter, og så er kunstgræsbanen ikke med. Ja der bruges ikke en krone på idræt af de 85 mio. kr. Det er en rød klud om næsen på idrætslederne i Albertslund".

Det siger Anders Fabild, seniorformand i HIC (Herstedøster Idrætsclub).

Han er rasende over, at kunstgræsbanen ikke er taget med i de projekter, som kan føres ud i løbet af 2010. Betingelserne for, at projekter kunne realiseres var, at de var klar til at føre ud i livet her og nu. Det skulle altså være projekter, som var lagt i skuffen, ventende på bedre tider.

Anders Fabild forstår ikke, hvorfor kunstgræsbanen angiveligt ikke skulle være grydeklar.

"Jeg ringede til borgmester Steen Christiansen. Han fortalte mig, at han havde bedt om en redegørelse fra forvaltningen. Men jeg kunne forstå på ham, at der var problemer med miljøhensyn og den fremtidige vedligeholdelse af kunstgræsbanen", fortæller Anders Fabild.

"Det fatter jeg slet ikke. Det er præcis den samme diskussion vi havde i 2005, inden sagen blev gjort klar til vedtagelse. Man er åbenbart ikke kommet et skridt videre. Jeg forstår ikke, hvad der skulle være af miljøproblemer; alle andre kommuner etablerer kunstgræsbaner til idrætten, og der er ingen problemer. For mig ser det ud som om, kommunen ikke har ønsket at gøre sagen færdig før. Hvorfor ikke? Det undrer mig, da den jo i princippet skulle have været vedtaget på et kommunalbestyrelsesmøde, men blev pillet af i sidste øjeblik på grund af kommunens betrængte økonomi".

"I stedet er der kommet et projekt på, som jeg aldrig har hørt om før – nemlig projektet om nye cykelpendlerruter i kommunen. Det projekt kunne man altså godt få gjort klart på kort tid".

"Det ligner et bevidst bortvalg af idrætten", mener Anders Fabild. Han ved, at sagen vil blive genstand for livlig debat i det nye idrætsråd. Der er vrede blandt idrætslederne i Albertslund, siger Anders Fabild.

Han spørger også, hvordan man i Albertslund Kommune vil sikre sig, at sagen om kunstgræsbanen er grydeklar, så den kan komme på banen, hvis regeringen en anden gang skulle åbne for lånekassen.

Anders Fabild fortæller, at det er en betingelse for at deltage i en række træningsturneringer, at man kan stille med en kunststofbane, der kan spilles på.

"For at vi i HIC kan være med i turneringer, har vi været nødt til at leje os ind på nabokommunernes kunstgræsanlæg. Vi bruger 20.000 kr. om året på det", siger Anders Fabild. Han mener, at en kunstgræsbane er en naturlig ting for en kommune at have.

"Den giver mulighed for, at vi kan spille hele året og ikke er henvist til at benytte en frosthård og klumpet grusbane på Stadion. Vi mister spillere, fordi vi ikke kan tilbyde spillemuligheder året rundt som andre kommuner kan. Jeg forstår slet ikke det politiske fravalg i en tid, hvor der tales så meget om, at Albertslunds børn skal motionere så meget som muligt, fordi de generelt er overvægtige".

Og så slutter Anders Fabild med en opfordring til politikerne:

"Jeg har været med i idrætten herude i 20 år, og det har altid været op ad bakke. Da jeg hørte, at kunstgræsbanen endnu en gang var fejet af bordet, tænkte jeg for allerførste gang, om jeg overhovedet gider være med længere. Måske skulle jeg kaste håndklædet i ringen og koncentrere mig om min familie og mit hus og haven. Jeg håber, at der findes en politiker, som kan få mig til at ændre den holdning".

brie