Natteravnene fejrer 7.000 timers frivilligt arbejde

Natteravnene holder fødselsdag og inviterer alle til at besøge dem på Bytorvet

"Når vi som Natteravne viser os i de gule jakker om dagen hører vi ofte "I er da vist kommet for tidligt (eller for sent) ud!". Så den bemærkning er vi forberedt på når vi – traditionen tro – fejrer fødselsdag den sidste lørdag i januar. I år altså den 27. januar, hvor vi står med en torvevogn på Bytorvet og deler kaffe og småkager ud til dem, dr vil have det".

Det fortæller Lone Gald, formand for Natteravnene i Albertslund.

Den 27. januar er det ni år siden, at Natteravnene gik deres første tur i Albertslund. Siden er det blevet til omkring 800 ture. Da hver tur varer 2-4 timer og der deltager 3 Natteravne på hver tur er der tale om, at vi fejrer over 7.000 timers frivilligt arbejde.

"Igen i 2017 har vi givet alle konfirmander i Albertslunds tre kirker en lille hilsen på dagen, ligesom vi som noget nyt har været inviteret til at deltage i nogle bydelsmøder mellem kommunen, klubber, boligsociale medarbejdere mm.", siger Lone Glad.

Der er en tur fra 2017, hun specielt husker:

"Heldigvis er det langt de fleste gange kun sjovt at være Natteravn, men nogle gange kan det også være en barsk omgang. Ved midnatstid, blev vi stoppet af en dybt ulykkelig og hulkende ung mand. Han kunne ikke rumme sit liv mere, og bad os hjælpe ham. Vi fik sat os på en bænk, jeg lagde armen omkring ham, og han hulkede og var slet ikke i stand til at tale. Vi prøvede at finde ud af, hvorfor han var så ulykkelig. Han var kommet i klemme i det psykiatriske system, viste det sig".

"Jeg tog mig af ham, en de andre fik talt med alarmcentralen og psykiatrisk modtagelse – der kendte ham, og den tredje Natteravn værnede mod nysgerrige blikke. Historien endte så godt, som den kunne. Politiet kom og kørte ham til psykiatrisk modtagelse. En barsk oplevelse, men også en oplevelse, der understreger vigtigheden i at have omsorg for vores medmennesker, derfor er vi Natteravne", siger Lone Glad.

Hun inviterer alle til at komme og hilse på de lokale Natteravne i anledning af fødselsdagen. Det sker lørdag den 27. januar fra kl. 11 – 13 på Bytorvet. Her kan man også aftale, hvordan man bliver Natteravn eller kommer med på en prøvetur.

brie