Masser af guldmedaljer ved NM i kajak

Ved de netop overståede nordiske mesterskaber i Jönköping vandt roerne fra Super Kraftcenter Vallensbæk rigtig mange medaljer

Foto: Morten Thornton

Ti roere fra Superkraftenter Vallensbæk var klar i kajakkerne, da de nordiske mesterskaber blev afviklet i svenske Jönköping. De ti var alle talenter fra U16, U18 og U21-klasserne.

Den nykårde dobbelte VM-medaljevinder, Julie Frølund var fuldstændigt suveræn, og hun roede i alt seks guldmedaljer hjem.

I U16 klassen kom Lykke Knudsen og Helene Fabrin-Brasted begge hjem med tre guld- og en sølvmedalje. Lykke Knudsen hentede yderligere en bronzemedalje., mens Anne hauge roede to sølvmedaljer hjem.

På drengesiden tog William Hansen to guld- og to bronzemedaljer i i U21 klassen. Rigtig godt gik det også for Tommas Nielsen, der ligesom William netop er rykket op i klassen. Han fik en sølv- og en bronzemedalje med hjem.

U16 drengene klarede sig også glimrende. Vishwa Dewa, Joakim Merrild Karer og Karl Find Hansen debuterede alle internationalt ved dette NM. Det blev til en enkelt guldmedalje til både Joakim og Vishwa samt yderligere en sølv til Joakim og en bronze til Vishwa.

Rasmus Brandenhoff-Lind, netop rykket op som U18, fik som bedste resultat tre af de ærgerlige 4. pladser, de var alle tæt på bronzen, men millisekunderne var ikke med Rasmus ved dette stævne.

Cheftræner Christian Grau er meget tilfreds med de flotte resultater fra NM:

"De udtagne roere har ydet så optimalt som det har været muligt og det til trods for, at de alle har ligget i træningslejr lige op til afholdelsen af NM," siger han. "Det har betydet, at der ikke har været tid til nedtrapning."

Nu venter DM i sprint i slutningen af august, og for Julie Frølunds vedkommende også EM for juniorer og U23 i september. Her er hun på baggrund af sine VM medaljer forhåndsudtaget. De resterende juniorer og U23-roere udtages på baggrund af DM resultaterne.

Ligeledes venter udtagelserne til Olympic Hopes Regatta i september for U15, U16 og U17, de kommer også efter DM sprint i Holstebro.