Kviktests allerede fra lørdag i kommuner på Vestegnen

Smitten stiger i samfundet, og derfor har borgmestre fra Vestegnen presset på over for regeringen for at få kviktests tilbage

Trods stigende smittetryk: Tre testcentre er lukket
Foto: Gorodenkoff Productions OU
Allerede fra lørdag 30. oktober vil det være muligt at blive kviktestet igen i flere Vestegns-kommuner. Gorodenkoff Productions OU

Allerede fra lørdag 30. oktober vil det være muligt at blive kviktestet igen i flere Vestegns-kommuner.

Det gælder Ishøj, Glostrup, Brøndby og Albertslund. I Albertslund vil der fra kl. 12 lørdag den 30. oktober være etableret et kviktestcenter.

Det er dermed muligt at både at blive PCR-testet og kviktestet i Albertslund. PCR-test foregår i lokaler i Bytorvet 4 i Albertslund Centrum. Det gamle posthus.

Og kviktest er i Alrummet ved Musikteatret, Bibliotekstorvet 1-3, 2620 Albertslund.

“Jeg er glad for at ministeren har fulgt opfordringen om at genindføre Kviktest centre. Det er et meget effektivt middel til at bekæmpe smitten, og vi kan kun kraftigt opfordre folk til at lade sig teste”, siger borgmester Steen Christiansen (S). Han tog sammen med de øvrige borgmestre fra Vestegnen forleden initiativ til en henvendelse til sundhedsministeren og direktøren for Sundhedstyrelsen for at få øget testkapaciteten – især i forhold til kviktest.

Smitten stiger

Baggrunden for beslutningen er ifølge en pressemeddelelse fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed, at smitten i samfundet stiger, og flere har igen behov for at blive testet.

Presset har den sidste tid været meget stort på Vestegnskommunerne, men også andre steder i landet mærker man stigende tal.

For at imødekomme behovet for test har regeringen besluttet at opskalere PCR-kapaciteten til 150.000 test om dagen og samtidig at genindføre hurtigtest med en kapacitet på 100.000 daglige test.

På coronasmitte.dk kan du finde information om alle teststederne og åbningstider.