Kom til debat med omstridt SF’er

Özlem Cekic vil fortælle om social- og psykiatripolitik

Det er en af tidens mest omtalte og omstridte SF-politikere, der mandag 10. september er midtpunktet for et debatmøde på Herstedøster Skole.

Özlem Cekic, der netop er blevet frataget alle sine ordførerposter i Folketinget efter hun stemte imod regeringen i sagen om dagpengereformen, stiller op til debat klokken 19 på invitation af den lokale partiforening i Albertslund.

Men invitationen har intet at gøre med dagpengereformen, understreger kommunalbestyrelsesmedlem Birgit Hauer (SF):

"Mødet blev aftalt længe før den sag begyndte at rulle. Vi har inviteret Özlem Cekic, fordi hun som SF'er og MF'er er dybt engageret i social- og psykiatripolitik. Det er det som er temaet for aftenen."

Hun tilføjer, at Özlem Cekic har mange, stærke bånd til Albertslund:

"Hun startede faktisk som SF'er her. Jeg havde meldt mig ind i SF året før, og jeg husker hun med det samme tog med på landsmøde. Hun gik også på talerstolen og talte allerede dengang om at hun ville ind i Folketinget for at kæmpe for de svage."

I sin bog, "Fra Føtex til Folketinget", fortæller Özlem Cekic også hvordan hun første gang mødte forhenværende partiformand, nu afdøde Gert Petersen i Albertslund:

"Dengang vidste hun ikke, at den kendte politiker boede her. Med sin tyrkiske baggrund var hun opmærksom på, at man ellers sagde, at ældre ikke blev værdsat særlig højt i Danmark. Og her var der en ældre herre med stok og høreapparat, og der var alle opmærksomme, hjalp og lyttede til hans meninger."

Debatmødet er åbent for alle, uanset om man er medlem af partiet eller ej. due