Julestemning på biblioteket

Gamle nisser og anderledes julepynt på Hovedbiblioteket.

Gamle nisser, anderledes juletræspynt, unge musikanter og flotte nytårshatte. Det er noget af det man kan opleve, når jul og nytår i løbet af de næste uger sætter deres præg på Hovedbiblioteket.

De første julebebudere, der rykker ind på biblioteket, er nisserne: Den 6. december åbner årets juleudstilling i Børnebiblioteket, hvor man kan se nisser fra dengang bibliotekarerne var børn. Og både nisser og bibliotekarer er allerede begyndt at glæde sig til lørdag den 9. december, hvor der er fernisering for årets juletræ kl. 11-12.

I forbindelse med juletræsindvielsen sikrer Roholmskolens kor den julefestlige stemning ved at synge så forskellige julesange som "Et barn er født i Betlehem" og John Lennons "Happy Christmas (War is over)". Koret består af 30 børn mellem 6 og 13 år.

Selve træet ser noget anderledes ud i år. Skolefritidsordningerne Hylden og Buen har nemlig fået den særlige opgave at lave pynt af avispapir. Idéen til at pynte med netop avispapir er inspireret af månedens udstilling.

Fra den 15. december viser biblioteket en samling flotte og fantasifulde hatte, som kunstner og kunsthåndværker Charlotte Hjelholt har lavet af avispapir. Udstillingen vakte sidste år stor begejstring, da den blev vist i Politikens forhal.

I forbindelse med udstillingen på biblioteket vil der den 29. december være en workshop, hvor man kan lave sin egen nytårshat.

Læs mere herom på bibliotekets hjemmeside www.albertslundbib.dk.