Ja, de unge vil godt stå tidligt op og træne

Som et forsøg er AIF Fodbold begyndt at tilbyde morgentræning for de unge. Trods skepsis i starten, er det nu blevet en succes

Gider de unge stå tidligt op og træne?

Morgentræning på banerne ved stadion. Privatfoto

Gider de unge stå tidligt op for at træne? Det var man lidt skeptisk over for i AIF Fodbold. Men man besluttede at gøre forsøget med morgentræning. Torsdag den 26. januar åbnede klubben for den første morgentræning for alle piger og drenge på årgange fra 2010 og op efter.

”Det var med en del skepsis fra flere i klubben og ikke mindst forældrene til de unge mennesker, men det blev gjort til skamme, for der stod 23 piger og drenge plus fem frivillige trænere, og gangen efter var der endnu flere”, fortæller Lasse Crüger, initiativtager og forretningsfører i AIF.

”Jeg er imponeret over, der står så mange på banen, når klokken er 06,20. Vi har allerede stået her i regn og frost, og det er stadig mørkt om morgenen. Fra nu af bliver det kun sjovere i form af at det bliver lysere og varmere, men det er bare vildt med den start det har fået”.

Faldt ind i fællesskabet

Lasse Crüger fortæller, at han selv var med på banen og oplevede hvor hurtig alle spillerne faldt ind i fællesskabet på kryds og tværs af alder, niveau og køn.

”Det betyder så meget for os som klub. Hele ideen til denne nye aktivitet, fik jeg sidste år da jeg deltog i den årlige idrætskonference, hvor der deltog en oplægsholder fra Randers, der fortalte, at han startede det op og efter nogle år havde de ca. 400 børn igennem en morgentræning om ugen, inden de skulle i skole”.

”Som medlem af kommunens Idrætsråd og tidligere Sundhedsrådet, taler det lige ind i noget der skal udvikles i Albertslund, nu er første skridt taget, men det skal udvides og gerne i samarbejde med skolerne og kommunen”, siger Lasse Crüger og slutter:

”Der skal også lyde stor tak til de andre frivilligere trænere, der bare sagde ja med det samme til dette spændende projekt”.

Flot fremmøde til morgentræningen. Privatfoto