HIC’s oprykkere viste klassen i topkamp

Allerede i forrige weekend kunne Herstedøster IC fejre oprykning til serie 1og denne lørdag bankede de topholdet efter en flot præstation

Foto: Morten Thornton

Der var fest i Herstedøster forrige lørdag, da HIC med en suveræn 0-5 sejr i lokalderbyet mod Ejby 68 sikrede sig oprykning til serie 1.

Efter en mål-løs første halvleg satte HIC tingene på plads efter pausen, hvor de hele fem gange sendte bolden ind bag Ejby-keeperen. Martin Schippers åbnede målfesten i det 50. minut. Det blev 0-2 på et selvmål, og i de sidste godt 20 minutter scorede Nicolai Beck, Mathias Frederik Nielsen og Jakob Christensen.

"Vi er naturligvis både glade og stolte over oprykningen", lød det fra Søren Burchall, formand for HIC.

"Ikke mindst fordi 15 ud af de 18 der har spillet på holdet, har spillet i HIC siden barnsben, heraf er størsteparten fra den talentfulde årgang, der som U19 spillere fik spillet HIC helt op i 2. division. Derfor tillader vi os at være optimistiske omkring holdets sportslige fremtid, Vi da drømmer om, at HIC for første gang i klubbens 95 årige historie på et tidspunkt skal prøve kræfter med Sjællandsserien".

Denne lørdag gjaldt det så en topkamp uden den store betydning. HIC tog imod rækkens nummer 1 fra B77 Rødovre. Begge hold var rykket op, og B 77 var sikre på at slutte på 1. pladsen, men det blev alligevel et opgør med masser af nerve. Der var ære på spil. Det var helt tydeligt.

Fra start var gæsterne dominerende. De havde bolden mest, men formåede ikke at skabe de store chancer. HIC's unge hold spillede med både stor modenhed og stor tålmodighed, så på trods af at B77 havde bolden mest, var HIC absolut farligst, og kort før pausen vendte kampen totalt.

Det skete da en B77 spiller sparkede Martin Schippers ned og fik det røde kort. Kort efter straffede HIC gæsterne med kampens første scoring, sat ind af Mathias Frederik Nielsen.

Efter pausen fortsatte HIC dominansen, mens gæsterne mest udmærkede sig ved at brokke sig til dommeren, og indkassere flere tåbelige gule kort. Det ene af dem blev kostbart, da B77-spilleren allerede havde et gult, og derfor fik marchordre.

Inden da havde HIC bragt sig foran 3-0 på mål af Martin Schippers og Rasmus T. Jensen. Slutfasen blev hektisk, da gæsterne to gange fik reduceret og havde et bragende skud på overliggeren, men imellem de to mål havde Emil Hartmann scoret HIC's 4. mål, og en 4-2 sejr var i hus.

Opgøret viste med stor overbevisning, at HIC på trods af deres unge gennemsnitsalder, spiller med en imponerende modenhed og stort overblik. Det skal blive spændende at følge dem i serie 1 efter vinterpausen.

"Det var en flot flot indsats, og det har det faktisk været gennem hele sæsonen," konstaterede seniorforman Anders Fabild efter opgøret. "Vi er utroligt stolte af det her hold, og spændte på hvad fremtiden bringer. Nu skal vi lige stabilisere os i serie 1, og så satser vi på at rykke op i Sjællandsserien indenfor en overskuelig fremtid."

Sidst HIC var at finde i serie 1 var i øvrigt tilbage 2010, og i klubbens 95-årige historie har HIC aldrig været højere end netop serie 1.