Gamle håndværkstraditioner i brug i nyrenoveret kulturhus

Fredag var der rejsegilde på renoveringen af Birkelundgaards lade

Gamle håndværkstraditioner er taget i brug ved renoveringen af laden til Birkelundgaard.

Det fortalte Karen Marie Børsting fra Albertslund Kommune, da hun fredag holdt tale ved rejsegildet.

"Vi har mest nyt byggeri i Albertslund. Men nogle enkelte stuehuse og så gården Birkelund har fået lov til at blive stående", sagde Karen Marie Børsting.

"Man kan så let ødelægge de gamle bygninger, når man renoverer. Derfor er der gået til opgaven her med stor ydmyghed. Det bliver et flot lokale, der vil kunne bruges til næsten hvad som helst", sagde Karen Marie Børsting. "Håndværkerne, der har gjort arbejdet, kan deres kram. Det har været en fornøjelse at se. Og dejligt, at vi på den måde holder fast i gode, danske håndværkstraditioner", sagde hun.

Der har været hentet håndværkere fra Nordjylland til opgaven. Fagfolk, der er vant til at arbejde med gamle gårde og landsbyggeri.

Der arbejdes med stramt budget, så heldigvis var foreningen Kulturhuset Birkelundgaard vært for rejsegildet, så det ikke kom til at belaste det kommunale budget.

Tre af foreningens formænd var samlet på dagen, og ikke mindst Susanne Storm Lind, der var med til at starte hele projekt Birkelundgaard i sin tid, var meget tilfreds med at se, hvor langt man er kommet.

Det forventes, at der kan holdes indvielse på laden til maj.