Forfatteren til ‘Vrede unge mænd’ i Hyldespjældet

Højskoleaften med Aydin Soei i Hyldespjældets beboerhus

Sociolog og forfatter Aydin Soei kommer 23. april kl. 19.30 og holder foredrag på en højskoleaften, i Hyldespjældets beboerhus, Store Torv 7, hvor der også bliver plads til debat og til fællessang. Arrangementet er et samarbejde mellem Hyldespjældets Beboerhus, Albertslund Bibliotek og Integrationsrådet.

"Mennesker skal blive bedre til at snakke sammen og forstå hinanden. Men dét er en svær øvelse. Jeg har siddet som politiker i Integrationsrådet frem til i år. Derfor optager sammenhængkraften i befolkningen mig meget. Vi havde selvfølgelig nogle snakke, da brandene hærgede byen tilbage i slutningen af 2012 og begyndelsen af 2013. Det var helt forfærdeligt at opleve, hvordan grupper af unge kom i konflikt med resten af befolkningen. Det skal vi gøre vores yderste for at undgå i fremtiden." siger Paw Østergaard Jensen, medlem af Kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne, om baggrunden for at tage dette initiativ.

Aydin Soei er forfatter til bogen 'Vrede unge mænd', der tager sit udgangspunkt i konflikten mellem myndigheder og grupper af unge, primært unge mænd, i februar 2008. Bogen beskriver baggrunden for konflikten, nultolerancen, visitationszoner og de kulturelt forskellige normer og mistolkninger. Hvad er det som sker, når de vrede unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk optræder i flok og bekæmper det danske samfund? Hvorfor vokser modsætningsforholdet nogen gange ud af kontrol? Albertslund gik fri i 2008, men kan vi bruge noget af læren fra dén konflikt til at forstå og undgå lignende i fremtiden?

"Da snakken faldt på denne bog og det blev nævnt at forfatteren tog ud på foredrag, lå det lige for at få ham ud og give sit bud på konflikten. Vi besluttede ret hurtigt i Integrationsrådet, at det var en god ide, og jeg påtog mig opgaven med glæde," siger Paw Østergaard Jensen.

Der er gratis adgang og ingen tilmelding.