Første bulldozer-stik til nye boliger på COOP-grunden

Officiel markering af, at byggeriet af 51 rækkehuse og 100 lejligheder på COOP-grunden i Læhegnet blev taget, da borgmester Steen Christiansen førte bulldozeren til første stik

byudvikling I løbet af efteråret 2021 forventes 51 rækkehuse og 100 lejligheder at være indflytningsklare på den såkaldte COOP-grund i Læhegnet – grunden ligger mellem Blokland, COOP-hovedkvarteret og banen.

Tirsdag blev første spadestik taget til byggeriet. Det vil sige: Første bulldozer-stik.

Borgmester Steen Christiansen fik lov til at opfylde det, der ifølge ham selv havde været en drengedrøm (!) – at føre den store maskine, da den tog den første bid på byggegrunden. Godt hjulpet af en erfaren bulldozerfører fra Adserballe & Knudsen, der er totalentreprenør på byggeopgaven.

Svanen Gruppen har købt grunden, der oprindeligt var ejet af COOP.

Her er man i gang med at opføre 14.300 boligkvadratmeter til privat udlejning. Der bygges 51 rækkehuse i to etager med private haver og terrasser og 100 lejligheder med store altaner fordelt på to blokke.

"Boligerne bliver centralt placeret, tæt på stationen og tæt på indfaldsveje. Det bliver samtidig starten på en ny og spændende bydel i et område, som måske har udviklingspotentiale, som er større end som så", sagde Steen Christiansen i sin tale ved arrangementet.

"Vi vil gerne mere Albertslund og gerne tiltrække nye borgere. Vores ambition er inden for de næste 10-15 år at der skal bo 10.000 flere mennesker i Albertslund. Det er her, det er i Hersted Industripark, det er på fængselsgrunden og Hyldager Bakker og flere steder".

Jorden fra byggeriet på COOP-grunden genbruges i øvrigt, forklarede borgmesteren. Det køres nemlig ned til Hyldager Bakker, hvor det skal indgå som en del af de kommende støjvolde.