En glødende Carmen

Kiev Statsopera kommer til MusikTeatret med et imponerende ensemble på 180 solister, kor og orkester

Carmen kommer til Musikteatret i Albertslund i en opførelse med Kiev Statsopera.

Det sker 3. marts kl. 19,30.

Operaen Carmen af Georges Bizet må vel siges at have status som en af de mest elskede og oftest spillede operaer gennem tiden. Historien om tobaksarbejderen, den smukke sigøjner Carmen, er en voldsom historie om en kvinde, der sætter sin personlige frihed højt og elsker at blive elsket. Mange mænd forelsker sig i hende og må betale prisen, indtil hun selv må afregne den højeste pris af alle. Operaen blev uropført i Paris i 1845 og er i fire akter. Kiev Statsopera kommer med et imponerende ensemble der rummer 180 optrædende enten som solist, kor eller orkester.

Kiev Statsopera – officielt ,,Ukraines Nationalteater for Opera og Ballet Taras Sjevtsjenko, Kiev" – hører, ved siden af Bolsjoj-teatret i Moskva og Mariinskij-teatret i St. Petersborg, til blandt eliten inden for østeuropæiske operahuse. Kompagniets sangere er efterspurgt på operascener verden over, og hvert år suppleres ensemblet med unge talenter, der har vundet internationale sangkonkurrencer. Under ledelse af generalmusikdirektør Wladimir Koschuchar har operaopførelserne opnået en flot homogen klang og et sublimt samspil mellem solister, kor og orkester. Orkestret har en traditionel Wiener orkesterkultur og hører blandt de mest præcise operaorkestre i det tidligere Sovjetunionen.

Det første operagæstespil fra Kiev Statsopera blev hentet til Danmark af Aalborg Kongres & Kultur Center tilbage i 1996, som også denne gang sender den kendte opera på dansk turné til seks byer. Samarbejdet mellem Kiev og Aalborg har resulteret i ikke mindre end 13 operagæstespil senest Madame Butterfly og Boris Godunov.