Efter nedlukning: Nu bliver der to børnefestuger i samme skoleår

Albertslund Børnefestuge flyttes fra juni til september. Der indkaldes til de første forberedende møder i forsommeren

Sidste gang der var børnefestuge i Albertslund var i 2019. Arkivfoto
Sidste gang der var børnefestuge i Albertslund var i 2019. Arkivfoto

Der var ingen børnefestuge i 2020. Også det skyldtes corona med smitterisiko og forsamlingsrestriktioner.

Men i 2021 skal der være en! Koordinationsgruppen bag Børnefestugen Albertslund har derfor besluttet at flytte det store arrangement til uge 37, fra mandag den 13. september.

"Temaet bliver sport og bevægelse, og vi regner med og håber på, at vi kan afholde den helt som vi plejer og så igen til juni 2022, så der bliver kun otte-ni måneder i mellem", siger Marie Iversen fra Børnefestugens Koordinationsgruppe.

"Vi oplever en bred opbakning til "flytte planen" og glæder os til at kunne indkalde til første stormøde i forsommeren", sier Marie Iversen.

Skulle have været i juni

Det var ellers planen, at Børnefestugen 2021 skulle holdes i uge 24 – i midten af juni.

Men som der står i referatet fra første møde i koordinationsgruppen:

"Vi er bekymrede for, først om vi overhovedet må mødes så mange mennesker i juni, men også om institutioner, skoler og alle vores samarbejdspartnere, efter en lang vinter med corona, har de kræfter det kræves at lykkes med en fantastisk børnefestuge allerede i juni".

Når der kommer en børnefestuge i sensommeren 2021 og igen en i juni 2022 betyder det samtidig, at der bliver to børnefestuger inden for samme skoleår.

"Men efter et år uden nogen fester, håber vi er der er opbakning til et år med to store fester, og at de udfordringer det måtte give, kan løses", skriver koordinationsgruppen.

Det er børnefestugen

Og skal vi lige minde om, hvad børnefestugen er. Det fortælles på kommunens hjemmeside:

Siden 1984 har kommunens dagpleje, daginstitutioner og skolefritidsordninger arrangeret en Børnefestuge. Det er pædagogerne, der arrangerer, organiserer og fuldt og helt står for festugen.

Første dag i ugen bruges til en imponerende indretning af festpladsen, som også omfatter en teltlejr, hvor et stort antal børn og voksne overnatter i ugens løb.

Mottoet for Børnefestugen har alle årene været: "Institutioner gør noget sammen".

Festugen har haft skiftende temaer i årenes løb – Eventyr, Vikingetiden, Middelalderen, Bondesamfund og Folkeovertro, Leg og Bevægelse,Indianersamfund ,Olympiske Lege, Cirkus og meget mere.

Alt i alt deltager omkring 3000 børn i festugen, og forældrene møder talstærkt op til grillaftener.