Det var dengang – nytåret i AP for 10, 25 og 40 år siden

Vi har bladret i gamle aviser og fundet lokale nyheder fra før verden gik af lave

5. januar 2005:

MusikTeatret er blåstemplet som kulturcenter. Københavns Amt støtter udviklingen af international scenekunst ved at bevilge MusikTeatret støtte på godt 800.000 kroner i 2005 og 2006. Husets direktør frygter, hvad der vil ske, når Strukturreformen kommer i 2007.

En 46-årig mand blev nytårsaften fundet død udenfor købmanden i Hyldespjældet. Politiet efterlyser vidner, der kan hjælpe til med at opklare dødsårsagen.

Beboerne på den gamle Fængselsvej er utilfredse med, at de ikke blev hørt, da vejen skulle ændres til Egon Olsens Vej. "Men vi er ikke gnavpotter. Det handler om principper", siger Henning Madsen, næstformand i grundejerforeningen.

3. januar 1990:

En 40-årig mand fra Albertslund meldte nytårsdag sig selv til politiet. Han ville have gjort rent bord, og derfor tilstod han tre røverier begået i Albertslund og Vallensbæk. De tre røverier blev begået mod Shelltanken og Q8-tanken, begge på Vallensbækvej i marts, og postindleveringsstedet på Egelundsvej i maj.

Der er intet ulovligt i indvandrer-stop i Blokland. Det skriver VA-bestyrelsen i svar på hårde angreb fra beboernævnet på Galgebakken, efter bestyrelsens beslutning om midlertidigt stop for indvandrere i Blokland.

Albertslunderne stod i kø for at give tøj til Rumænien, efter Dansk Røde Kors havde opfordret folk til at komme med det varme vintertøj, de ikke selv kan bruge. Indsamlingen startede fredag før nytår, og Falck i Albertslund fungerede som lokalt indsamlingssted.

2. januar 1975:

Det snarlige folketingsvalg satte sine spor i kommunalbestyrelsen, da man skulle behandle en indstilling om, at kommunen påtager sig regaranti statsgaranteret lån til opførelse af bebyggelsen "Hyldespjældet" med 294 boliger og 86 enkeltrum. Den anslåede anskaffelsessum er opgjort til 92.476.400 kroner.

Indbyggertallet i Albertslund er per 17. december 1974 opgjort til 30.657. I perioden fra 1. oktober til 17. december har tilgangen været 1.163 personer, mens afgang har været 1.070 personer. Per 17. december var 1.399 udlændinge tilmeldt Folkeregistret.

Færdiggørelsen af to motorvejs-strækninger, som vil lette trafikpresset på de kommunale veje i Albertslund yderligere, går stadig planmæssigt. Der er dels tale om forlængelsen af Holbækmotorvejen fra det nuværende endepunkt ved Roskildevej mellem Taastrup og Albertslund nord om Taastrup. Og dels om den vigtige ringvej B4 mellem Klovtofte og Ballerup.

Holbækmotorvejens forlængelse er planlagt færdig i efteråret 1976, Ringvej B4 er planlagt færdig i efteråret 1977.

due

Set i bakspejlet

Alting var bedre i gamle dage. Siger man. Men er det nu også rigtigt?Vi har efterprøvet påstanden ved at bladre i gamle udgaver af Albertslund Posten – med nyheder for 10, 25 og 40 år siden.